Snikheet: #WOT deel 31, 2020

Het wordt weer snikheet deze week. Tropisch om het maar te zeggen. Ik functioneer daar niet geweldig in. Eén dag gaat nog wel, de tweede dag wil ik het ook nog wel redden, maar de derde dag is meestal het hele huis doortrokken van de warmte. Dan is het fijne slapen ook wel voorbij. Dus van mij mag het snel voorbij zijn.

Snikheet = 1) Drukkend warm, 2) gloeiend heet, 3) intens heet, 4) smoorheet, 5) verstikkend warm, 6) tropisch warm

Andere warmte

Tijdens vakanties ben ik in best wel warme landen geweest. Marokko en Egypte onder andere. Beide landen hebben een heel ander soort warmte, waar je in Nederland een plakhitte hebt, is het daar best te verdragen. Het ligt aan de luchtvochtigheid. Egypte heb ik in januari bezocht en dan heb je daar een temperatuur die je hier in juli hebt. Maar de ergste warmte die ik ooit heb meegemaakt, was in Amerika. In 2001 was ik daar op vakantie en trok ik aan de westkust rond met een groep. We kampeerden. Dat was prima te doen daar, maar in één plaats legden we het bijna af met zijn allen. We kwamen namelijk in Las Vegas terecht en daar was het rond de veertig graden. En dan in een tentje. De begeleiders zeiden later ook dat ze met andere groepen toch maar een hotel met luxe airconditioning zouden opzoeken. Dat was te laat voor ons, we waren al ongeveer de tentjes uitgedreven.

Afbeelding van joduma via Pixabay

Schrijf je mee?

Wat vind jij van de warmte? Mag het van jou snikheet zijn of heb je liever een andere temperatuur. Gedij je het beste in de sneeuw? Dat mag ook. Schrijf mee, dat zou ik ontzettend leuk vinden.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

6 gedachten over “Snikheet: #WOT deel 31, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *