Sterrenbeeld: #WOT deel 31

stierMijn eerste gedachte deze donderdag toen ik de #WOT las? Ik geloof niet in sterrenbeelden. Mensen die me vertellen dat al mijn eigenschappen typisch die van een stier zijn? Nee. Horoscopen? Onzin. Die zijn meestal zo algemeen opgesteld dat ze altijd wel van toepassing zijn.

Het woord van deze week: Sterrenbeeld ~ 1) Constellatie 2) Door een groep vaste sterren gevormde figuur 3) Dierenriem 4) Grote Hond 5) Gemini 6) Gesternte 7) Grote Beer 8) Kleine Waterslang 9) Kleine Hond 10) Kleine Beer 11) Lyra 12) Libra 13) Maagd 14) Monument voor kampioenen 15) Orion 16) Oven 17) Octant 18) Pegasus 19) Pauw 20) Pisces 21) Ram 22) Raaf 23) Sextant 24) Slangendrager.

Mijn eigenschappen

Dan ga je het natuurlijk nakijken. Ik ben een stier, dat is een aarde-teken. Mensen met een aarde-teken zijn vaak praktische en voorzichtige mensen, heel erg gefocust op de materiële in plaats van de spirituele wereld. Ze staan dus met beide benen op de grond. Mwa, ik herken het wel hoor, maar zie ook het woordje ‘vaak’ staan. Verder met die beschrijving, even een paar dingen eruit halen.
Een enorm doorzettingsvermogen. Ja, dat heb ik wel, ik kan best wel een bijtertje zijn, bijvoorbeeld met sport. Ik ga door, waar iemand anders al lang was gaan liggen.
Een stier is down to earth, ze houden er niet van om zich opzichtig te gedragen. Dat herken ik ook wel in mezelf. Vreemd genoeg sta ik dan wel weer op het toneel me opzichtig te gedragen, maar daar speel ik een rol.
De stier heeft de neiging om genotzuchtig en lui te zijn. Stieren zijn de meester uitstellers van de dierenriem. Ja, die herken ik zeker. Ik ben erg goed in het doorschuiven van dingen waar ik geen zin in heb.

En verder?

Dan gaat het toch wel bergafwaarts met die beschrijving. Een stier kan gierig zijn, maar een paar regels verder is de stier ook gul.
Stieren hebben een talent voor financiën. Oh ja? Heb ik iets gemist? Als er iets is wat ik uitstel, dan is het de jaarlijkse belastingaangifte wel. En die schuif ik door naar een belastingadviseur. Niets ergers dan nadenken over hoe het verder moet met de hypotheek als de rentetermijn is afgelopen.

Dus?

Ik geloof er nog steeds niet in. Misschien ben ik daar iets te nuchter voor. En iets te pietluttig en miereneukerig. Mijn vingers jeukten om alle taalfouten op die sterrenbeeldsite aan te pakken. Maar daar ben ik misschien weer wat te lui voor.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *