Stoppen met lezen: #50books, vraag 32

De vraag die Hendrik Jan deze week stelde kwam me bekend voor en dat was bij iemand anders ook gebeurd.

Vraag 32: Ben je weleens gestopt met lezen omdat het boek je gewoon niet boeide?

Die vraag stamde uit 2013, over welk boek ik maar niet uitgelezen kreeg. Dat gebeurt mij met die gehypete boeken, zoals het boek dat ik toen noemde, De naam van de roos, van Umberto Eco.

Hypes

Umberto Eco heeft er voor gezorgd dat ik niet op hypes inga. Ik ben er absoluut allergisch voor geworden. Geen Eco, geen Dan Brown. Ik ga er niet aan beginnen. Er zijn nog genoeg boeken over en mijn ongelezen stapel is er ook nog.

Jammer, maar helaas

Sommige boeken hebben zo’n mooie omslag en zo’n prachtig verhaal op de achterkant. En bovendien is het dan van een auteur waar je al meer van hebt gelezen. En eigenlijk moet je een boek uitlezen. Het staat niet in de wet, maar moet eigenlijk wel. Er is iemand geweest die er een hoop moeite voor gedaan heeft. Dan doe ik er ook een hoop moeite voor en geef het een tweede kans. En dan moet ik toch op een gegeven moment zeggen, laat maar. Vergeefse moeite. Het gaat niet boeien.

Maar soms

Soms lukt het me wel. Kate Elliott schreef de Crown of Stars serie. In eerste instantie kwam ik niet door deel 1, King’s Dragon heen. Later kreeg het nog een kans van me, toen boeide het wel en las ik in één moeite door de rest van de serie: zeven delen in totaal. De serie staat nu weer op mijn herhalingslijst.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *