Tango: #WOT deel 34

Ik dacht donderdagochtend even helemaal niets bij de #WOT van deze week.

De #WOT van deze week: tango ~ 1) Argentijnse dans 2) Ballroomdans 3) Bij het dansen heeft men niets aan een feeks (crypt.) 4) Dans 5) Die knijpt hem voor niets in de balzaal (crypt.) 6) Dans van niets met een werktuig (crypt.) 7) Gezelschapsdans 8) Muziektermen 9) Muzikaal erfgoed van Argentinië 10) Mix van bier en grenadine 11) Spaanse dans 12) Stijldans 13) Soort dans.

Films

Later kwam er wel wat bij me op, namelijk de tango scène in Moulin Rouge. Die zocht ik ’s avonds op bij YouTube. Ken je de film? Nicole Kidman en Ewan McGregor in een film uit 2001 over de beroemde Parijse nachtclub rond de eeuwwisseling. En dan bedoel ik de eeuwwisseling tussen de 19e en de 20ste eeuw. De film werd geregisseerd door Baz Luhrman en is één van mijn lievelingsfilms. Heerlijk al die muziek, en Ewan McGregor ook trouwens. Die tango is fantastisch.
Een andere filmdans komt uit Chicago met Renee Zellweger en Catherine Zeta-Jones. Maak overigens niet de fout te denken dat Zeta-Jones niet kan zingen of dansen. Ze is begonnen in musicals. Renee Zellweger moest tien maanden lang trainen om acceptabel te kunnen dansen in deze film. Dat is wel gelukt trouwens. Ook hier een tango en wel in de gevangenis. In Cell Block Tango vertellen de vrouwen hoe ze in de gevangenis terecht zijn gekomen. Nee, de dames zijn niet allemaal lieverdjes.
Nieuwsgierig? Hier vind je een hele reeks filmtango’s. Het begint met Scent of a Woman, waarin Al Pacino met Gabrielle Anwar danst, en eindigt met Cell Block Tango.

Kan ik dansen?

Zullen we dat overslaan? Ik kijk er graag naar, maar slaag er niet echt in een dans uit te voeren. Ik heb lang geleden op jazz ballet gezeten en daar lukte het me wel te dansen, na lang trainen overigens. Ik ben een bijtertje en zet echt wel door als zoiets moet.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *