Team: #WOT deel 46

Mijn badkamer wordt verbouwd deze week, en volgende week, en de week daarop. Zoals dat gaat met dat soort dingen heb je een leger aan mensen nodig. Loodgieters, slopers, timmermannen, stukadoors, tegelzetters en manusjes van alles. Die van mij komen allemaal bij één bedrijf vandaan en het hele team staat onder aanvoering van Jelle. Die mag diverse teams aansturen. Afgezien van het feit dat de verbouwing van mijn mini-badkamer twee weken in beslag neemt – kreun – loopt het team op rolletjes. Het schema zit goed in elkaar. Er is nog geen tegenslag geweest – klopt dat nu af op blank hout – en het belooft een mooie badkamer te worden.

badkamerHet #WOT woord van deze week: team ~ 1) Aantal sportmensen 2) Afdeling 3) Club 4) Detachement 5) Elftal 6) Equipe 7) Gezelschap 8) Groep 9) Groep die samenwerkt 10) Groep personeel 11) Groep samenwerkers 12) Groep spelers 13) Groep sporters 14) Koppel 15) Medewerkers 16) Partij 17) Personeel 18) Ploeg 19) Ploeg spelers 20) Ploeg sporters 21) Sportploeg 22) Sportterm 23) Stel.

Werk

Ik ben informatiespecialist in een internationaal bedrijf vol met geotechnisch ingenieurs en geologen. Die zitten allemaal in teams die samenwerken in projecten. Ik ben mijn eigen team, in mijn eentje. Wereldwijd gezien ben ik namelijk de enige informatiespecialist. Dat heeft zijn voordelen. Ik kan mijn eigen werk indelen, mag zelf alles regelen, en mag zelf bepalen waarmee ik mijn collega’s verblijd qua informatie. Dat zijn soms ook nadelen. Dan zit je te peinzen hoe je iets moet oplossen en kan je niet even overleggen met iemand anders.

Teamplayer

Maar ben ik dan een teamplayer of vlieg ik liever solo? Ja, dat ligt er dus aan. Het dagelijkse werk solo doen is heerlijk, eigen tijd indelen, zelf kijken wat je het eerste aanpakt of uitstelt. Het zijn de andere dingen waarbij een team wel leuk zou zijn. Vervanging tijdens vakanties. Over mijn werk praten zonder dat mijn partner in gesprek glazige ogen krijgt, omdat hij geen idee heeft waar ik het over heb. Rotdingen kunnen afschuiven. Overleg met collega’s. Ik weet het, dat kan een crime zijn, maar af en toe ook wel erg handig. Maar ik zal het ermee moeten doen. Een team in mijn eentje.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *