Terugblik 2015 en vooruitzicht 2016

Begin 2015 had ik een jaaroverzicht gemaakt voor 2014 en ik wilde er ook één maken voor 2015. Gezien het feit dat ik 2015 te maken had met een enorme hoeveelheid inspiratie in tegenstelling tot vorig jaar wordt het een gevuld jaaroverzicht.

Bloggen
Goede voornemens zijn niet echt mijn ding. Op 1 januari vertellen dat je iets gaat doen en daarvoor iets gaat laten, nee, gaan we niet doen. Maar qua bloggen had ik me wel iets voorgenomen:

“Voornemen voor 2015: ietsje meer bloggen.”

Nou, dat is gelukt. Kwam ik nog wat haperend op gang, zo halverwege 2015 kwam er een tsunami aan blogs. Op mijn afvalblog 61 berichten. Ik heb in juni zelfs twee weken lang elke dag geblogd. Op mijn andere blog, Stukjes, heb ik 36 blogs geplaatst en dat lijkt niet veel, maar is wel mijn topjaar. Ik blog al sinds 2003, en mijn vorige topjaar was 2009 met wel 33 blogs.
Ik ga me niet ernstig druk maken over bezoekcijfers omdat ik erg onregelmatig heb geblogd in de loop der jaren. Er is één topper dit jaar, en dat was mijn blog “Over UDC en andere dingen die voorbijgaan” met 221 bezoekers.Bron: Pixabay
Wat wil ik in 2016 gaan doen? Vooral regelmaat in de tent gaan brengen. Kijken of ik elke week kan meedoen met #WOT, Writing on Thursday. Een wekelijkse deelname aan #50books kan ook een uitdaging worden. Mijn project over romans en toneel loopt nog steeds, omdat er nog steeds nieuwe boeken verschijnen. En verder wil ik meer bloggen over mijn vak. Ik heb er tot nu toe weinig over geschreven, maar ook hier ligt nog veel om me over te verbreden en te verdiepen.

Inspiratie
Ik had een writers block van hier tot Tokyo en schreef niet meer, zelfs al had ik er tijd voor, het weinige dat ik schreef, kostte enorm veel moeite. Dat werd in het begin van 2015 al wat minder. In juni begon het te kriebelen bij een maandagse blogpraat en besloot ik dagelijks te bloggen. Niet op Stukjes waar ik over #50books, #WOT en andere dingen schreef, maar op mijn andere blog waar ik erg weinig had geschreven: mijn afvalblog dat ik al sinds 2009 heb. De aanleiding, het sporten en afvallen waar ik al een jaar mee bezig was, kreeg een extra dimensie doordat ik een ander dieet kreeg van mijn personal trainer. Dat dagelijkse bloggen hield ik twee weken vol, daarna werd het minder en vanaf september had ik een routine van een wekelijks blog. Daar heb ik ook een jaaroverzicht van gemaakt. Ook daar wil ik wekelijks blijven bloggen. En ik wil meer met beeldmateriaal gaan werken. Ik heb me er het laatste jaar weinig druk over gemaakt, maar het maakt een blog wel leuker.
Ik heb weer plezier gekregen in schrijven, iets dat ik al vanaf de lagere school leuk heb gevonden, maar was kwijtgeraakt.

Eigen domein
Voor iemand die niet van voornemens houdt, had ik er eigenlijk al jaren een, en dat was een eigen domein en op WordPress gaan bloggen. Dat is dus in 2015 eindelijk gebeurd, een domeinnaam, www.alimolenaar.nl, WordPress en een host. Na wat discussies tijdens een maandagse blogpraat kon ik eigenlijk niet om Justhost heen. Dat WordPress zorgde voor wat nieuwe scheldwoorden, maar mijn wijze webraadgever drspee, zorgde ervoor dat het in goede banen werd geleid. Ik heb nu twee blogs /Stukjes en /Ali die nog niet helemaal klaar zijn qua inrichting, maar er wel zijn.

Haghespel
Haghespel moest anders, omdat ook daar het me de grootste moeite kostte om stukken te schrijven. En het roer is ook drastisch omgegooid, er is een nieuwe redacteur bijgekomen die enorm enthousiast is en ik stop met recensies schrijven. Zat andere leuke dingen om over te schrijven, maar geen lastige recensies meer. Ik blijf wel hoofdredacteur, het regelen vond en vind ik leuk.

Goodreads
Met bewondering kijk ik naar vrienden bij Goodreads, de online boekencommunity, die enorme challenges hebben, 150 boeken, 200 boeken en ga zo maar door. Ik had hem voor 2013 op 50 gezet, had dat bij lange na niet gehaald en besloot dat bij te schaven:

“Voor 2015 ga ik die challenge op 20 zetten, ietsje realistischer.”

Voor 2016 heb ik hem vandaag weer ingesteld en ik ben nog steeds realistisch, 25 boeken is genoeg. Ik heb nog genoeg te lezen, niet alleen in mijn eigen boekenkast, maar ook in mijn verlanglijstje bij Goodreads. Voor mensen die van lezen houden is Goodreads een leuke community. Ga je mee lezen? Zoek me op bij Goodreads.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *