Teveel: #WOT deel 28

Ik kan er af en toe van genieten, een overdaad aan pinda’s. Ik ben er dol op, maar vermijd ze enigszins omdat ik nog steeds druk aan het afvallen ben. Met pinda’s is het moeilijk te bepalen of ik nou genoeg heb gehad. Calorieën moet ik dan zeker niet gaan tellen, want dan weet ik wel zeker dat het teveel is.

Het #WOT woord van deze week is teveel ~ 1) Agio 2) Exces 3) Meer dan genoeg 4) Meer dan nodig is 5) Meer dan genoeg (crypt.) 6) Overbodig 7) Overcompleet 8) Overmaat 9) Overmatig 10) Overdaad 11) Overschot 12) Overvloed 13) Rest 14) Surplus.

Niet goed

Alles waar te voor staat is niet goed, volgens de oma van @drspee. Ik ken dezelfde wijsheid, maar ik weet niet meer van wie. Soms vraag ik het me wel af. Bestaat bijvoorbeeld een teveel aan boeken? Een teveel aan series dan? Series bingen kan juist zo leuk zijn. Een teveel aan foute muziek? Dat is juist genieten op sommige momenten. Een teveel aan leuke films? Mijn vriendin en ik kunnen genieten van een overdaad aan films met onze Pathe-kaarten.
Een teveel of een exces aan zon is totaal onbestaanbaar in dit land. Een teveel aan regen helaas niet, dat krijgen we hier meer dan nodig is. Informatie kan je in deze informatiemaatschappij ook een teveel aan hebben als in de betekenis van meer dan genoeg, of overmaat.

Dan heb je natuurlijk het verschil tussen teveel en te veel. Tijdens het schrijven merk ik dat ik door elkaar haal, handig zo’n taallesje van @drspee. Alleen merken jullie het niet, omdat ik mijn eigen stukje al heb verbeterd.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *