Tierelier: #WOT deel 25, 2020

Het liep als een tierelier gisteren met mijn werk. Ik schoot lekker op, ik kreeg wat vragen tussendoor, maar had dat allemaal vrij snel opgelost. Zelfs met mijn grote tegenstander Teams kon ik overweg vandaag. Ik moet echt aan gaan wennen aan dat prachtige programma, want Skype gaat er bij ons op het werk uit, maar voor mij loopt het nog niet bepaald als een zonnetje.

Het #WOT woord van deze week is:

Tierelier = 1) lopen als een tierelier (heel goed lopen), 2) werken als een tierelier (heel goed werken), 3) dronken, 4) nabootsing van een eenvoudig, opgewekt muzikaal geluid.

Het is een vrolijk woord vind ik. Persoonlijk zeg ik eigenlijk altijd tierelierelier, aangezien dat net wat leuker is. Het heeft wat ouderwets ook. Mensen van mijn generatie, jaren zestig geboren, kennen het, ik hoor het de jeugd niet zeggen. Maar toch komt het wel vaak voor deze dagen, want zelfs met de corona-crisis kunnen bedrijven goed lopen. Want naast alle economische neergang zijn er bedrijven die als een tierelier lopen. En dat komt vooral omdat mensen massaal thuis gaan werken en daar ook met hun zaken uit de voeten moeten kunnen. Koeriersdiensten die hun zaken uitbreiden, een bedrijf voor podcasts dat goede zaken doet. Studocu, een site waar studenten college-aantekeningen, oude tentamens e.d. kunnen delen. Het loopt enorm goed. En daarmee wordt de crisis vanzelf wat positiever, en dat is maar goed ook, want die associatie krijg ik bij dit vrolijke woord.

Schrijf je mee?

Loopt het bij jou als een tierelier, of heeft het allemaal nog een zwengeltje nodig? Of heb je heel andere associaties bij het woord? Mag ook. Schrijf je mee? Je kan je reactie achterlaten onder dit bericht.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

3 gedachten over “Tierelier: #WOT deel 25, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *