Toegetakelde boeken: #50books, vraag 33

Jaren terug was ik op vakantie met een groep, waarin ook twee zussen reisden. De één was met een boek bezig, dat de ander ook graag wilde lezen. Maar ja, het was een dikke pocket en zus 1 had het boek nog lang niet uit. Geen probleem, er kwam een mes aan te pas, de pocket werd in tweeën gedeeld en beide zussen konden lezen.

Vraag 33: Takel jij je boeken toe? En wat is je ergste toegetakelde vorm?

kapot boekIk heb een boek liggen dat ik letterlijk stuk heb gelezen. Tussen pagina 102 en 103 heeft Darkspell van Katharine Kerr zo’n heftige knak gekregen dat de pocket in tweeën ligt, de band houdt de twee delen bij elkaar. Geschiedenis van de Middeleeuwen van H.P.H. Jansen heb ik in mijn studietijd letterlijk stuk gestudeerd. Dat was zo erg dat ik maar een nieuwe heb aangeschaft.

Gewone zonden

Boeken zijn gebruiksvoorwerpen. Ik ben er best wel zuinig op, maar het heeft grenzen. De gewone zonden als ruggen breken en oortjes vouwen: ik beken, ik ben schuldig. Ik lees bij het eten, dus er zit hier en daar wel een etensvlek in mijn boeken.
Mijn boeken zijn wel eens mee gegaan naar het strand. Bij één ervan kan ik nog steeds de zandkorrels terugvinden. Portugese zandkorrels waren dat. Maar dat maakt het wel leuk, want die vakantie kan ik me nog steeds herinneren.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *