Twee culturele gebeurtenissen

Twee culturele gebeurtenissen! Heel verschillend.
Gisteravond de voorstelling van Dogtroep in Leidse Rijn gezien en ik heb genoten. Heel wonderlijk om te zien dat een theatergroep van een ogenschijnlijk kale vlakte een geweldige voorstelling kan maken die het bekijken waard is. Technisch gezien een hoogstandje. Wat was het? De oorsprong, de geschiedenis, zoals een Romein die er tussendoor sprong, een indiaan, een meisje in het roze, een piloot die uit de grond kwam. Alles kwam uit de grond. Tot grote vreugde van heel LIA waren er ook karretjes!!! Onze oorsprong kwam ook naar voren!

En dan vanavond: TVO met Dwazen van Neil Simon. Een goede schrijver met een leuk stuk over een dorp in de Oekraïne dat zucht onder een vloek waardoor alle inwoners dom zijn. De vloek kan op twee manieren opgeheven worden: of de dochter van de dokter trouwt met de graaf of zij wordt slim binnen 24 uur. Een onderwijzer die langs komt wordt prompt verliefd op de dochter en met een slim plan lost hij de vloek op.
Ik heb me vreselijk zitten ergeren aan publiek dat te laat binnenkwam en uit de zaal liep tijdens de voorstelling, dat in de eerste plaats. Bovendien werd ik vreselijk slaperig door de warmte, maar de voorstelling was erg leuk. Best wel goed gedaan door TVO, dat toch beter wordt. Vis Comica en Inter Nos waren allebei slechter dan deze groep die een aantal veelbelovende nieuwe leden heeft. Het decor was overigens goed, maar dat is altijd met Maarten Toxopeus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *