Uitstelgedrag: #WOT deel 1, 2021

Het was eigenlijk wel een heerlijke vakantie de afgelopen week. Zelfs de donderdag was vrij, want dat vond ik toch een beetje veel, een #WOT op oudejaarsdag. Dat was wel ontspannen, niet nadenken over een woord, geen stukje schrijven, gewoon het jaar afsluiten. Natuurlijk kan ik wel nadenken over een woord. En hier komt het #WOT woord om de hoek kijken: uitstelgedrag.

Het #WOT woord van deze week is

Uitstelgedrag of procrastinatie = het vrijwillig uitstellen van taken die men eigenlijk wil of moet doen en waarbij men weet dat het uitstel waarschijnlijk niet goed is en tot moeilijkheden of extra stress zal leiden. Daarom wordt procrastinatie soms ook irrationeel uitstel genoemd. De term ‘procrastinatie’ wordt als vakterm gebruikt

Uitstelgedrag

Vanaf vorige week donderdag had ik die #WOT in mijn hoofd, want daar moest ik nog wat voor verzinnen. Maar hé, dat is dan een week verder, heeft het haast? Ik kwam er vandaag plotseling achter dat ik nog wel een stukje moest schrijven. Dan moet je er ook bij rekenen dat ik deze week weer mocht werken, dus het werd sowieso na vijf uur. Om zeven uur had ik mijn boek uit (de laatste George) maar had nog geen letter aan het stukje gewerkt. Toen – ultiem uitstelgedrag – ben ik eerst mijn eten gaan klaarmaken. Vervolgens had ik nog een stukje K van Karlijn te bekijken, die had ik gisteren opgenomen vanwege alle merkwaardige gebeurtenissen in Amerika. De Beste Zangers en musicals! Die had ik ook nog opgenomen! Zit iemand zich af te vragen hoe het komt dat ik geen voorraad aan #WOT woorden heb?

Schrijf je mee?

En jij? Ben je er goed in of ben je er zo één die er niet van wil horen? Uitstellen, no way. Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige #WOT woorden kun je in het archief vinden.

3 gedachten over “Uitstelgedrag: #WOT deel 1, 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *