Vangnet: #WOT deel 29

Het is een doordenker deze week, die #WOT. Martha heeft het namelijk over haar vangnet, haar vriendinnen die haar helpen bij haar overgang naar een andere karateclub. Zo’n vangnet moet je bouwen, zeker als alleenstaande.

Nieuwe woonplaats

vangnetIk woon in Den Haag en daar woon ik ondertussen 27 jaar, dat is langer dan in mijn geboorteplaats, Barendrecht. In de eerste jaren was het moeilijk. Familie en vrienden zaten nog in mijn geboorteplaats en het duurde een paar jaar voordat ik een vriendenkring had opgebouwd in mijn nieuwe woonplaats. Tegenwoordig heb ik een paar goede vriendinnen bij wie ik terecht kan met van alles. Bijvoorbeeld bellen als iemand een poging heeft gedaan je voordeur open te breken. Echt gebeurd, zes jaar geleden. De politie heeft mijn deur open moeten breken omdat de inbreker zo’n amateur was. De meiden zijn mijn vangnet.

Over andere dingen zal ik toch echt zelf na moeten denken. Over kleine dingen, zoals het vervangen van een combi-ketel. Maar ook over grote dingen, zoals wat er moet gebeuren als ik bijvoorbeeld in het ziekenhuis kom te liggen. Maar daar heb ik een beetje struisvogelpolitiek voor. Ik ben vast niet de enige die dat soort dingen uitstelt tot het echt moet. Ik ben niet zo’n nuchter persoon die rustig vertelt dat het testament in de derde la van boven ligt. Aan dat vangnet moet dus nog even gewerkt worden.

Vangnet ~ 1) Beveiliging onder een trapeze 2) Bodemvoorziening voor uitkeringen 3) Buil 4) Circuswerktuig 5) Dassenet 6) Het kan een val breken 7) Reddingsmiddel 8) Redmiddel 9) Slagnet 10) Sociale omgeving 11) Soort net 12) Springnet 13) Vanggaren 14) Vangwerktuig 15) Vissersgerei

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *