Vertier: #WOT deel 4, 2021

Er is een avondklok. Sommige mensen in Nederland vatten dat op als excuus voor een wat vreemdsoortig vertier: rellen, stenen gooien naar politiemensen en winkels vernielen. Niet mijn idee. Nou ging ik sowieso ’s avonds weinig meer naar buiten, want waar moet je heen als alles gesloten is, nu blijf ik helemaal binnen.

Het #WOT woord van deze week is

Vertier = 1) Afleiding 2) Amusement 3) Beweeglijke drukte 4) Bezigheid 5) Het doen van leuke dingen 6) Levendigheid 7) Ontspanning 8) Pret 9) Vermaak.

Vertier

Wat ik een beetje mis is het uitgaan. Nou deed ik dat niet zo bar veel, maar ik kon me wel uitstekend vermaken met een toneelvoorstelling, waarvan ik er in 2020 dus precies drie heb gezien, twee op een bioscoopscherm bij Pathé. Uit eten gebeurde ook niet zo vaak, maar dat was toch wel gezellig. En dan shoppen. Gewoon lekker rond dwalen in winkels, kijken wat ze allemaal voor leuks hebben en iets kopen, of niet. Daarna drankje doen in een café of eten in een restaurant. Nou ben ik niet zielig. Ik vermaak me wel, ik heb het afgelopen jaar veel, heel veel gelezen, ben weer aan het haken gegaan en ben dol op computerspelletjes zoals Mahjongg. Sporten kan ik nog steeds, want ik sport buiten. Echt, het is niet te koud, daar kan je op kleden. Vertier genoeg zou je denken. Toch zal ik blij zijn als deze pandemie voorbij is en heel veel mensen weer hun dagelijks vertier kunnen oppakken in plaats van te rellen.

Schrijf je mee?

En jij? Hoe zit het met jouw vertier? Nieuwe hobby’s opgepakt? Oude hobby’s nieuw leven ingeblazen? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

3 gedachten over “Vertier: #WOT deel 4, 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *