VOGIN-IP Workshop Infographic

Weet u nog wel, die coronacrisis, nou daardoor was dus ook de VOGIN-IP lezing afgelast. Ter vervanging kwamen er online workshops. En ik had me ingeschreven voor die van Joyce van Aalten over het maken van infographics. Vanochtend was het zover: een online workshop in Zoom, met een presentatie van Joyce. Natuurlijk gingen we het zelf uitproberen in Piktochart. Want dat was de Infographic Maker die Joyce gebruikt.

Beeld versus tekst

Ik zie mezelf als tekst ingesteld persoon en dat bleek ook wel tijdens deze workshop. Infographic hier, infographic daar, het deed me niet veel. Ik doe meer met lettertjes. Van tevoren had ik geen case ingestuurd, want die had ik niet. De case die we kregen over lezen onder kinderen interesseerde me op zich wel, maar ik kon er niets mee in de weinige tijd die we hadden. Wat heb ik dus gedaan? Mee gekeken met andere deelnemers die er wel wat mee konden, specifieke vragen bekeken, en ik heb het even gelaten. Pas later op de dag kwam ik op een idee, namelijk mijn eigen blog gebruiken voor een infographic. Kan ik het ingewikkeld maken? Natuurlijk. Heb ik niet gedaan.

Mijn eigen blog in een infographic

Mijn eigen blog is verdeeld in twee delen, namelijk ‘Ali’ waar ik blog over training, fitness, voeding en van alles en nog wat sinds de laatste weken. In ‘Stukjes’ blog ik over boeken, bloggen, de #WOT, toneel, over mijn vak en gemengd (wat ik nergens anders kwijt kan). Dat zijn ook de categorie├źn die ik als infospecialistnerd gebruik, en waar niemand verder naar kijkt (smiley inserted). Uw cijfernerd heeft een exceltabel met cijfers over de maanden en de jaren, maar helaas, dat was vanaf 2015, terwijl ik dus al zeventien jaar blog. Dus deze middag heb ik mijn cijfers bij zitten werken. De infographic hieronder is simpel, maar voor mij een manier om dit uit te proberen en uit te zoeken of ik nou echt alleen maar van de lettertjes ben. Het is een manier de cijfers van mijn blog te visualiseren. Confronterend is het trouwens wel, want waarom heb ik in 2005 niet geblogd? En ik zie nu pas hoge cijfers opdoemen, omdat ik elke dag aan het bloggen ben. Hetgeen trouwens geen verplichting moet worden.

infographic

Valt er nog wat op?

In 2009 ben ik met de afdeling ‘Ali’ begonnen, pas in 2015 ben ik daar aantallen mee gaan maken. In ‘Stukjes’, laat ik die categorie ‘Vakgericht’ aan andere collega’s over. Dat ga ik niet inhalen. Ik ben een boekblogger, dat zie ik wel. En die #WOT, dat wil ook wel lukken, zeker nu ik ze zelf maak. En over bloggen kan ik mijn mondje wel roeren. De cijfernerd in mij baalt wel dat dit blog er niet in zit, want die komt in ‘vakgericht’ en is nummer 485 in totaal in ‘Stukjes’. En zonder dit blog komt mijn totale totaal op 652. En daar laat ik het voor vandaag bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *