Voorraad: #WOT deel 25, 2021

Ik heb in mijn gang een kast waarin onder andere de gas- en elektriciteitsmeter hangen en waar een voorraad staat van allerlei spullen. Mijn werkster weet dat ze daar allerlei flessen schoonmaakmiddel kan vinden en waarschuwt me als ik weer wat moet aanschaffen. Het gebeurt wel eens dat ik heel enthousiast in de Bonus iets aanschaf en dan tot de ontdekking kom dat ik het al had. Geloof me, het komende jaar hoef ik geen afwasmiddel te kopen.

Mijn keukenvoorraad is weer wat anders, want dat staat over diverse kastjes verdeeld, boven en onder elkaar. Het gebeurt regelmatig dat ik denk dat ik iets in huis heb, maar dat het op blijkt te zijn. Daar moet ik namelijk zelf voor zorgen, mijn werkster kijkt niet naar de eetvoorraad. Dan ga ik maar weer de hele kast leeghalen, herordenen en dingen weggooien die over de datum zijn. Een perfecte manier van voorraad bewaken heb ik nog niet.

Het #WOT woord van deze week is:

Voorraad = 1) Assortiment 2) Foerage 3) Goederenvoorraad 4) Hetgeen voorhanden is 5) Hoeveelheid 6) Leeftocht 7) Magazijngoederen 8) Portefeuille 9) Proviand 10) Reserve.

Voorraad

Vorig jaar heb ik ongeveer een half jaar lang elke dag geblogd. Elke dag! En ik ben er misschien twee keer in geslaagd een stukje in voorraad te hebben. Dus elke dag moest ik iets verzinnen, zat ik soms ’s avonds laat nog te ploeteren. Op een gegeven moment had ik het gehad. Het was een half jaar heel leuk geweest, maar als je het uit je tenen moet halen wordt het tijd dat je stopt. Ik had toen ook geen voorraad en misschien komt het wel daardoor dat ik nu elke week een #WOT produceer en het daarbij blijft. Ga ik het nog een keer doen, dat elke keer bloggen? Ik weet het niet, leuk experiment geweest, leuke stukken geschreven, maar het werd moeizaam. #WOTjes dus en af en toe een ander stukje, minibiebs, theater in romans – de boeken daarvoor heb ik wel in voorraad, en dat bloggen gaat wel lukken.

Schrijf je mee?

En jij? Hele schuren vol met voorraad? Perfect voorraadsysteem in Excel opgezet? Of sla je er net als ik met je huis en je blog gewoon maar een slag naar? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

2 gedachten over “Voorraad: #WOT deel 25, 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *