Vroeg: #WOT deel 6

Een vroege #WOT van Martha, maar dat is ook de bedoeling.

De #WOT van deze week: Sta jij graag vroeg op?

Geeuwend en gapend zit ik mijn twittertijdlijn te bekijken, ben ik koffie aan het drinken en lees ik het eerste appje van de dag. Ah, de man van de aannemer zit in de file, ik kan wakker worden. Mijn Instagram tijdlijn zit vol met vroege vogels die foto’s laten zien van zonsopgangen en gebouwen die helemaal verlicht zijn. Ik niet. De wekker gaat bij mij om half zeven voor het eerst en dan ben ik er om zeven uur uit, omdat het echt moet.

Ja maar

zonsopgangVroeger, lang geleden toen ik een stuk jonger was en nog studeerde, zette ik mijn wekker vaak op zes uur en ging dan studeren. Tijdens mijn middelbare schooltijd maakte mijn vader me vaak vroeg wakker en dan kon ik studeren. De beste dingen heb ik heel vroeg in de ochtend geleerd. Dat lukt me niet meer. Ik kan mijn leeftijd tegenwoordig in heel veel argumenten gebruiken. “Ja maar, mijn leeftijd”. Tot ik er zelf doodmoe van word. Maar hier is het een valide argument. Hoe ouder ik word, hoe meer ik er op moet letten dat ik voldoende slaap krijg. Lag ik vroeger regelmatig na middernacht in bed, tegenwoordig zet ik vaak rond half 11 al “Trusten” op mijn twittertijdlijn. Dan ben ik in staat om op tijd mijn bed uit te komen, zodat ik rond kwart voor acht op mijn fiets kan klimmen en rond half negen op mijn werk aan te komen. En dat is wel lekker. Want dat geldt nog steeds: de beste dingen gebeuren ’s ochtends.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *