Weg: #WOT deel 32

Sportschool

Als ik van huis naar mijn sportschool fiets, kan ik een vrijwel rechte weg volgen. Hier en daar moet ik over een brugje. De ruim 3 km naar het centrum van Den Haag kan ik zonder hobbels recht rijden.weg

De #WOT van deze week: Weg ~ 1) Afstand 2) Autoweg 3) Apo (Grieks) 4) Absent 5) Afwezig 6) Allee 7) Baan 8) Baanvak 9) Bevel 10) Broodje 11) Communicatiemiddel 12) Deel van een stad 13) Doorgang 14) Deel van een wijk 15) De deur uit 16) Die straat is niet te vinden (crypt.) 17) Ertussenuit 18) Etappe 19) Ervandoor 20) Ervandaan 21) Elders 22) Failliet 23) Foetsie.

School

De weg van mijn schoolcarrière was wat minder recht. Ik ging nog zonder problemen naar 2 en 3 HAVO, maar er zaten wel wat verkeersdrempels bij in de vorm van exacte vakken. In 3 HAVO werd dat een complete berg. Ik stond een 2 gemiddeld voor Scheikunde en kreeg een 3 op mijn rapport. Dat vond ik nog aardig. De weg werd weer vlak nadat ik naar 4 MAVO was gegaan. Daar deed ik met mijn vingers in mijn neus examen in vier talen, geschiedenis en aardrijkskunde en ging vervolgens naar 4 HAVO. Die laatste twee klassen heb ik wel mijn vingers uit mijn neus gehaald, maar het examen heb ik wel vrij gemakkelijk gehaald. Mijn HBO had één heftig hobbeltje, namelijk een paar tentamens in het laatste jaar waardoor ik dat jaar over moest doen. De Universiteit Leiden, waar ik mijn studie geschiedenis parttime heb gedaan, was een weg met een paar stevige cols. Zwaar, maar leuk.

Werk

Ik vond nog redelijk makkelijk werk, in juni afgestudeerd, in oktober had ik een baan. Daar begon ik als bibliotheekassistent, en ben ik na verschillende functies geëindigd als hoofd van de bibliotheek. Dat lijkt een rocky road, maar is alleen maar goed. Niemand is als 22-jarige geschikt om hoofd van een afdeling te zijn, daar moet je in groeien.

Ja, en verder?

Zo’n weg lijkt moeilijk als je er midden op zit, achteraf krimpen de bergen tot stevige verkeersdrempels, en de drempels tot hobbels in de weg. Het is maar hoe je er mee omgaat, hoe ouder je wordt, hoe meer ontspannen het wordt. Alles lijkt moeilijk en ingewikkeld als je er geen ervaring mee hebt.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

2 gedachten over “Weg: #WOT deel 32

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *