Welke heb ik gelezen? #50books vraag 38

De vragen die in de #50books reeks worden gesteld kunnen af en toe pijnlijk zijn. Ik las deze vraag en keek achter me, naar de boekenkast waar ik twee plankjes met ongelezen boeken heb. Twee, waar het er eerst één was. Mede veroorzaakt door mijn liefde voor boekhandels. Niets leukers dan een boekwinkel binnenlopen en daar fijn langs de kasten te gaan. Het is maar zelden dat ik zo sterk ben zonder aankopen de deur uit te gaan.

Vraag 38: Hoeveel van de boeken in je boekenkast heb je eigenlijk gelezen?

boekenkastHet lijkt mee te vallen, maar de waarheid is wel dat de hoeveelheid nog veel groter is. Het staat namelijk dubbel op deze twee plankjes. De stapel voor de andere boekenkast heb ik wijselijk niet op de foto gezet. De stapels voor de boekenkast in mijn slaapkamer noem ik wel, maar staan ook niet op de foto. Tussen de gelezen boeken in de kast staan ook boeken die nog niet gelezen zijn. Op mijn e-reader en op mijn computer staan veel ongelezen boeken. Als je het op deze foto bekijkt, valt het allemaal wel mee, toch? Alles staat door elkaar, fictie en non-fictie. Ik heb niet de neiging iets weg te doen. Deze boeken staan allemaal op de nominatie om te worden gelezen. De vraag is alleen wanneer.

Ik wil het niet weten

Wil ik weten hoeveel boeken ik heb gelezen? Nou nee, eigenlijk niet. Ten eerste heb ik heel veel wel gelezen. Ten tweede is het deprimerend om te weten hoeveel ik nog zou moeten lezen. En eigenlijk geniet ik er wel van. Het is puur luxe om langs je boeken te gaan en uit een grote hoeveelheid titels te kiezen waar je zin in hebt.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *