Woord: #WOT deel 8

Kledend. Dat was het woord waar ik naar zocht. Het ultieme woord bij Wordfeud. Ik speel het graag, vind het vreselijk leuk, maar word vaak verpletterend verslagen door mijn tegenstanders. En soms heb je ook van die spelletjes die vanaf het begin niet te geloven zo slecht zijn. En af en toe lukt het.

Woordenboek

Het is vaak gokken bij Wordfeud of een woord wordt goedgekeurd of niet. Want wie het woordenboek heeft samengesteld weet ik niet, maar het zit nogal rammelend in elkaar. Woorden worden goedgekeurd waarvan je denkt, hoe is het mogelijk. Werkwoordsvormen zonder eind-n bijvoorbeeld. Ik heb er spijt van dat ik die tip aan een vriendin heb gegeven, want zij wint nu regelmatig. Het nadeel van dat woordenboek is wel dat het mijn eigen woordenschat vertroebelt. Met dezelfde vriendin heb ik offline Wordfeud gespeeld in de vakantie – dat heet Scrabble – en we hadden regelmatig discussies of een woord goed was of niet.

Het ultieme woord

Met Wordfeud heb je de mogelijkheid om met een standaard bord te spelen, dan zijn de letterwaardes en woordwaardes net zoals bij Scrabble over het bord verdeeldwoord. Maar je hebt ook de mogelijkheid om met een random bord te spelen. Daar zijn de woordwaardes en letterwaardes willekeurig over het bord verspreid. Met een beetje geluk kan je dus leuke scores binnenhalen. Met kledend lukte dat. Als ik me goed herinner zat er twee keer 3x woordwaarde onder verstopt, 3x letterwaarde en 2x letterwaarde. Bovendien was ik alle zeven letters kwijt. Een score van 1512 punten, had meer kunnen zijn als er geen blanco letter tussen had gezeten. Eindscore 1856 punten. Mijn tegenstander kon er hartelijk om lachen. Ik ben er nooit meer overheen gegaan.

Woord ~ 1) Afgepaald stuk grond 2) Afgeperkt stuk land 3) Belofte 4) Bewoording 5) Deel van een hoofdstuk 6) Deel van een zin 7) Dier 8) Een zin 9) Erewoord 10) Formulering 11) Geheel van spraakklanken 12) Grammaticale term 13) Is nooit zinloos 14) Letterwoord 15) Logos 16) Omschrijving 17) Rede 18) Spraakklank 19) Taalkundige term 20) Taalteken 21) Term.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *