#WOT deel 1: verbinden

Heel wat jaartjes geleden bracht een regisseuse een gastspeler mee voor een rol in ‘Tien kleine negertjes’. Na een half uur verzinnen waar ik de goede man van kende, kwam ik erachter dat hij elke twee weken op dezelfde bowlingbaan als ik bowlde. Daar was dus de verbinding. Niet alleen bowlen bleek een verbindende factor te zijn, ook toneel, tegenwoordig is hij voorzitter en ik ben secretaris van ons cluppie.Bron: Pixabay

Verbinden = aaneenvoegen, binden, combineren, conjugeren, copuleren, engageren, samenbundelen, schakelen, aaneenschakelen, aanhechten, aansluiten, breien, koppelen, liëren, paren, samenvatten, samenvoegen, verenigen, verplichten, omzwachtelen.

Toneel is bij uitstek een hobby die mensen van uiteenlopende pluimage verbindt. We hebben in ons amateurgezelschap onder andere twee onderwijzers, een logopediste, twee ambtenaren, een studente, een accountant, twee gepensioneerden en een bestuurskundige. Ik vind het altijd een mooi ding. Het zijn mensen met dergelijk verschillende dagelijkse bezigheden dat ze elkaar daarin nooit tegen zouden komen, maar door die gezamenlijke hobby elkaar wekelijks ontmoeten en samen iets moois maken. Eén van mijn mede-groepsleden woont bij mij om de hoek, we wisselen dvd-series uit, of gaan met elkaar naar toneelstukken of naar musicals. Het zijn allemaal vrienden geworden, verbonden door een vrijetijdsbesteding.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *