Haar: #WOT deel 20

Het is een hot issue, de #WOT van deze week, als ik de reacties zo lees bij het blog van Martha. Niet zonder reden, want je ziet het haar van een persoon toch vaak als eerste. Bij mij is het ook altijd wel een dingetje geweest, dat haar.

Haar ~ 1) Baardgroeisel 2) Begroeid terrein 3) Begroeiing 4) Bezittelijk voornaamwoord 5) Bijwoord 6) Bos haar 7) Deel van het gezicht 8) Deel van het hoofd 9) Deel van het lichaam 10) Deel van een strijkstok 11) Dier 12) Fractie 13) Haarbosje 14) Hoofdbedekking 15) Hoofdhaar 16) Hooggelegen stuk heide 17) Hoogte in een heide 18) Huidbedekking.

Oude foto’s

Ali met staartjesIk heb om kort te zijn melkboerenhondenhaar. Er valt bar weinig mee te beginnen en ik ben jaloers op alle mensen die haar hebben waar een beetje slag in zit of waar krullen in zitten. Officieel is het blond geloof ik, maar het witblonde meisje van jaren terug is nu toch echt donkerblond geworden. Ik heb mijn schoolfoto’s opgezocht en daar blijkt toch wel uit dat ik er van alles mee heb gedaan. Het is van heel kort in mijn kleuterjaren naar wat langer gegaan. Deze foto waar ik sta als acht of negenjarige brings back memories. Mijn moeder had dat groen-oranje pakje gemaakt, het was één keer gewassen en meteen verwassen. Toen heeft ze weer een nieuwe gemaakt. En hier zit ik met staartjes in mijn haar, maar op de klassenfoto sta ik zonder staartjes. Iemand had me ermee geplaagd en toen had ik die ballen eruit getrokken. En mijn pony is schuin geknipt!

Van kort naar lang naar kort en weer naar lang haar

Ali met staartjeKort haar in mijn peuterjaren, op de basisschool had ik het wat langer, op de middelbare school had ik een soort pagekapsel waar alle pubers mee liepen, alleen heetten we toen tieners. Toen ben ik weer terug gegaan naar kort, lekker makkelijk, kam doorhalen en klaar. Alleen kreeg ik daar genoeg van omdat ik iets te vaak voor een man aangezien werd. Ik heb het weer laten groeien, en ik heb het jaren lang gehad. Lekker makkelijk met sporten, dan kon ik het namelijk in een staartje doen. Vorig jaar ging ik naar de kapper en vertelde haar dat het kort mocht, maar niet te kort, want het moest nog wel in een staartje kunnen. Mislukt. Sporten moest dus met los haar. Vorige week probeerde ik het weer eens na een bijzonder zweterige training, het kan weer! Het is nog formaat scheerkwastje, maar dit maakt het sportleven weer wat makkelijker.

Vlecht

Ali in de modderOp sommige momenten was het toch wel makkelijk als ik mijn haar kon vlechten, zeker toen ik in juli 1999 aan een prutmarathon meedeed. Dat is dus oude kleren aantrekken en samen met nog een groot aantal idioten dwars door weilanden en moddersloten heen rennen. Vond ik leuk. De maandagavond erop belde een vriendin. “Ali, heb je aan een prutmarathon meegedaan?” Wat blijkt, er was ook pers bij geweest die een foto van me hadden gemaakt en die was in de krant terechtgekomen. Ze had mijn met modder bedekte lijf herkend aan mijn vlecht.

Foto’s zijn allemaal van mezelf, behalve de modderfoto © ANP, ze staan, samen met andere jeugdfoto’s in mijn Flickr photostream.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

3 gedachten over “Haar: #WOT deel 20

  1. Dat het woord haar zoveel op kan roepen. Heel erg leuk om je leven via je haar te beschrijven. En dat zelfs geïllustreerd met foto’s. Superleuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *