#WOT deel 30: googelen

googelenDe gevleugelde uitspraak bij Twee voor Twaalf: dat zoeken we op. Ik gebruik de kreet zelf vaak in mijn werk. Zaten de kandidaten vroeger – ik ook trouwens – met een encyclopedie en andere handige boeken, tegenwoordig is Google de uitkomst.

Als informatiespecialist is mijn lievelingswerkwoord googelen. Ja, natuurlijk weet ik van het bestaan van andere zoekmachines als DuckDuckGo en weet ik dat Google graag alles van me wil weten. Maar het blijft wel de zoekmachine die ik het meest gebruik omdat ik er gewoon de beste resultaten mee krijg. Ook Google Scholar is een geliefde site. Google Afbeeldingen is vaak in beeld als ik bezig ben voor dit blog. Google Maps gebruik ik voor routebeschrijvingen, maar ook vaak voor mijn werk, als ik een onbekend plekje moet vinden. Google Earth is dan trouwens ook geweldig.
En ik heb GMail, wie niet zou ik bijna willen zeggen.

Het wordt pas erg als Google het besluit neemt iets af te sluiten en het googelen wat minder wordt. Google Reader bijvoorbeeld. Ik gebruikte hem graag en veel en moest noodgedwongen een andere feeds reader kiezen. Feedly is gelukkig ook heerlijk om mee te werken, maar triest blijft het wel. Je bent toch afhankelijk van een commercieel bedrijf voor iets dat je dagelijks gebruikt.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen.
Het woord van deze week: http://www.drspee.nl/wot-deel-30-googelen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *