#WOT deel 48: vooroordeel

De WOT van deze week had ik op donderdag niet echt een mening over, tot ik me op vrijdag realiseerde dat ik in mijn beroep eigenlijk dagelijks met een vooroordeel te maken heb.vooroordeel

Jaren geleden maakte ik een keuze voor een opleiding waar ik tot op heden nog geen spijt van heb, maar ik heb het wel moeten verdedigen.
Ik ging naar de Bibliotheek- en Documentatie Academie. Nou wisten veel mensen al niet dat er een opleiding was voor het bibliotheekvak, maar ja, dat vooroordeel hé? “Je houdt zeker van lezen?”
Ja, ik houd van lezen, maar dat betekent nog niet dat ik de hele dag aan het lezen ben. Mijn opleiding is de periode waarin ik zelfs het minste heb gelezen, zo weinig tijd had ik naast mijn studie.

Het vak evolueert, de vooroordelen niet. In een tijd dat ik meer bezig was met informatie dan met boeken, werd de bibliotheek waarin ik werkte, verbouwd. Hoog tijd, verfje, nieuwe vloerbedekking, alle boeken en tijdschriften werden ingepakt en tijdelijk opgeslagen. Tot over mijn oren in de boekenkratten verwikkeld kreeg ik een telefoontje van een collega die iets moest weten en tot slot ook nog vroeg: “Ali, wat moet je eigenlijk doen als alle boeken zijn ingepakt?”
#hoofdopbureaubonzend Daarna heb ik de collega haarfijn verteld wat ik van hem vond en heb hem gevraagd of hij nog informatie nodig had, want dat kon ik hem best nog geven met ingepakte boeken en al.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen.
Het woord van deze week: http://www.drspee.nl/wot-deel-48-vooroordeel/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *