#WOT deel 5: haast

Soms heb je het niet, inspiratie dus. WOT impliceert dat je dus op donderdag iets publiceert, het heet niet voor niets Writing on Thursday. Op donderdagavond had ik inspiratie om drie afleveringen van mijn lievelingsserie van dit moment ‘Once upon a Time’ te kijken, maar schrijven? Even niet.
Dus had ik geen haast. Kwam goed uit, want dat was dus het woord van de week.

Haast = 1) Aanstonds 2) Bijna 3) Bekant 4) Bijwoord van graad 5) Bijna op snelheid (crypt.) 6) Bijna spoed (crypt.) 7) Bijna een spoedgeval (crypt.) 8) Gehaastheid 9) Gezwindheid 10) Grote snelheid 11) Grote spoed 12) Gaat hierdoor vaak bijna te snel (crypt.) 13) Haastigheid 14) Ijl 15) Jacht 16) Nagenoeg 17) Nauwelijks 18) Niet helemaal 19) Overijling.slak, schelp, haast

Ik ben zo iemand die het liefst een kwartier te vroeg van huis gaat om maar op tijd te zijn. Ik houd er niet van me te haasten. Het is ook de reden dat op die zeldzame dagen dat ik me verslaap, ik het kantoor bel dat ik gewoon laat ben en rustig aan op gang kom. Ik loop mezelf de hele dag achterna als ik me ga haasten. Daar kan ik echt niet tegen.
Trein, bus, tram die op het punt staan te vertrekken? Binnen afzienbare tijd komt er weer één en aangezien ik toch al te vroeg van huis ben vertrokken heb ik tijd zat.
Het werkt ook wel eens tegen me. Ik ben redacteur van een toneeltijdschrift, een amateurblad, maar we hebben wel een deadline. Het is me vaak genoeg gebeurd dat ik tegen de deadline zat, of er al overheen was en toch nog iets moest produceren en dan moet je eigenlijk wel een beetje haast hebben. Zeker als je andere mensen achter hun vodden zit om toch vooral op tijd iets in te sturen.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *