#WOT deel 6: ziek zijn

Ik vermoedde het al toen ik de WOT van deze donderdag zag. Er waren de avond tevoren al niet helemaal gezonde tweets van de kant van @drspee gekomen. En inderdaad: het was een ziekenboeg, maar er moest nog wel gewerkt worden.

Ziek = 1) Beroerd 2) Bezoles (Bargoens) 3) Beschadigd 4) Bedlegerig 5) Lichamelijk onwel 6) Niet gezond 7) Naargeestig 8) Niet lekker 9) Niet in orde 10) Onwel 11) Ongezond 12) Ongans 13) Ongesteld 14) Plaats in Gelderland 15) Romp 16) Slecht 17) Wrak 18) Wankel 19) Zwakziek

Ik prijs me gelukkig, ben vrijwel nooit ziek, wel eens geblesseerd. Ik ben net genezen van de tweede oogontsteking in drie weken tijd, dat is irritant. Ik heb een beklemde zenuw in mijn nek gehad, dat was hinderlijk bij het sporten. Dat ik eenmaal in de maand pijn in mijn rug heb, dat is ergerlijk, maar houdt een keer op. Verkouden? Ja, soms, tot het niveau dat je denkt “wordt het nou echt wat?”. Maar dan zit ik dus het weekend te snuffelen en kan ik maandag weer aan het werk.

Ik negeer het dus eigenlijk. Meestal vind ik dat ik best door kan gaan. Die zeldzame keren dat ik er aan toegeef, kruip ik op de bank met een dekentje, een pot thee en een overdosis aan series op tv. Het liefst iets dat ik al eerder gezien heb, want dan kan ik straffeloos in slaap vallen. Dat is voor mij dus ziek zijn.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *