Zwoel: #WOT deel 33, 2020

Zwoel keek Dineke in de camera. Ze vond het wel leuk, model spelen voor de broer van Joris. Maarten deed een foto-opleiding en had af en toe een model nodig. Normaal deed zijn vriendin het, maar die zat in het buitenland. Een buitenkansje dus voor Dineke. Ze keek nog zwoeler. “Uh Dineke?” zei Maarten. “Niet kijken of je Marilyn Monroe bent boven dat metrorooster.” Dineke keek verbaasd. “Marilyn? Nee! Ik kijk zwoel Maarten, dat moet ik van jou.” Maarten keek bedenkelijk. “Was dat zwoel? Het leek meer alsof je Joris wil verleiden om de afwas te doen.” Hij grijnsde. “Ik denk dat hij dat doorziet.” Dineke zei niets, maar zwaaide nuffig haar omslagdoek om zich heen, en veegde bijna Maartens camera van de standaard. “Ho! Genoeg zwoeliteiten! Serieus modellenwerk nu!” En Maarten klikte door.

Zwoel = 1) Benauwd, 2) Broeiend, 3) Drukkend warm, 4) Laf, 5) Laks, 6) Lauw, 7) Los, 8) Sensueel, 9) Troebel, 10) Verstikkend, 11) Vochtig warm.

Zwoel

Het is het gesprek van de dag en van de week, de hittegolf, nu al verscheidene dagen achter elkaar. En het zorgt voor zwoele avonden, avonden die ik op het balkon heb doorgebracht. De temperatuur binnenshuis is niet te harden, en ik was blij met die ene dag die ik op kantoor heb doorgebracht. Airco! De andere dagen heb ik thuis gewerkt en gezucht en gezweten. Typisch Nederlands weer. Als het warm is vindt men het te warm, als het koud is, wordt het te koud gevonden.

zwoel
Afbeelding van Christian Dorn via Pixabay

Schrijf je mee?

En jij. Vind je dit weer heerlijk en kan het je niet zwoel genoeg zijn of mag de temperatuur minstens tien graden dalen van je? Ik hoor het graag van je. Laat je reactie hier achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

3 gedachten over “Zwoel: #WOT deel 33, 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *