Calorieën tellen, deel 2

Het gaat naar beneden met mijn gewicht, maar dat is eigenlijk de verkeerde kant op, want ik zit boven de 86 kg. Afvallen lukt niet op het moment, ik ben aan het schommelen sinds maart. Toen begon ik weer actief naar mijn gewicht te kijken.

Calorieën tellen

Na veel aarzelen heb ik MyfitnessPal weer gedownload en op mijn telefoon gezet. Veel aarzeling omdat ik het al eerder had gedaan en gek werd van alle aanwijzingen die ik kreeg. Die ga ik ditmaal negeren en alleen kijken naar wat ik per dag naar binnenwerk. Het Voedingscentrum heeft een heel mooie tabel met het aantal calorieën dat je per dag nodig hebt. Ik vind dat ik best wel een actieve levensstijl heb en daarvoor zegt het Voedingscentrum 2000 calorieën per dag. MyFitnessPal zegt dat als ik een pond per week wil afvallen, ik rond de 1280 calorieën per dag moet zitten. Dat moet te doen zijn.

Evaluatie na twee weken

Het is te doen, inderdaad. Het lijkt niet weinig, 1280 calorieën, maar het is genoeg voor wat je normaal eet. Waar het geen rekening mee houdt, zijn de extraatjes. Neem één banaan die ik in de gezonde snacks rangschik, en je bent 120 calorieën verder. Ga een gezellige zaterdagavond bij een vriendin films kijken, neem een paar wijntjes en je bent er zo overheen. Krijg ’s avonds trek in iets, neem een plak kaas en hop, daar ga je. Het geeft inzicht die fitnesspal, maar het geeft je geen discipline, die moet je er zelf bij verzinnen. Ik app dus met een grote zucht het bonnetje van de weegschaal van Health City naar Pedro die op vakantie is. Gaf 1,8 kg verschil met vorige week, de verkeerde kant op. Tijd om ergens wat discipline vandaan te vissen.

calorieën

Het mag, het moet niet

Het viel me op dat ik wel heel veel moet van mezelf. Dat mag een beetje omlaag. Dingen als de afwas moeten nog wel, zeker als mijn werkster op vakantie is. Geen ellenlange to do lijstjes meer, die in het weekend moeten gebeuren. Voor de rest mag het allemaal. Als ik dus op zondag nergens zin in heb, is dat mooi. Rust en zo.

Afbeelding van analogicus via Pixabay

4 gedachten over “Calorieën tellen, deel 2

 1. Waarom zou je een pond per week willen afvallen? Als je voor een pond per maand zou kiezen kun je jezelf naast de gezonde 1280 cal. ook wat vaker iets lekkers kunnen gunnen. En dan is het beter vol te houden.
  Dat teveel moeten van jezelf herken ik wel. Goed dat je het roer gaat omgooien.

 2. Hoera en gefeliciteerd met het mogen. Veel leuker en fijner om je tijd mee door te brengen dan met het moeten. En dat gewicht gaat ook weer goed komen, dat heb je al vaker bewezen.

 3. Ik vind je laatste alinea het mooist!
  Verder heb ik mijn leven lang, vanaf mijn 13e, diëten gevolgd. Alles werkte tot ik weer ‘gewoon’ ging eten.
  Pas toen ik precies deed wat ik al jaren wilde, nl maar twee keer p/d eten, begon ik langzaam af te vallen.
  Doe dus vooral dat wat bij jou hoort!

Geef een reactie