Een uitdaging in de maak

Het zou zo makkelijk moeten zijn. Door het thuiswerken ben ik elke dag thuis en zou het dus makkelijk kunnen. Die uitdaging dus. Na een aantal mislukte pogingen ga ik het weer doen. Geen gezeur, het is vandaag 5 juni, ik begin vanaf morgen met de plank en over een maand moet die 2 minuten zijn. Ik wil er een gewoonte van maken.

Gewoontes onthouden

Ergens had ik het opgeschreven, een paar weken geleden. Ook zo iets, elke dag een plank doen en elke dag een wall sit. Geen één keer gedaan. Helaas pindakaas. Dus ik moet iets verzinnen waardoor ik die plank ga onthouden. Misschien gewoon weer de strategie van mijn yogamat in de weg leggen, zodat ik eraan denk. Die wall sit wordt wat ingewikkelder, ik ben erachter gekomen dat ik bar weinig vrije muren heb. Maar eerst die plank.

plank

Obsessietje, die plank?

Een beetje wel. Ik heb één keer een plank gehaald van twee minuten. Daarna diverse pogingen gedaan tot nogmaals twee minuten, en dat is dus nooit gelukt. Wel een keer een uitdaging voor twee dagen gedaan, elk uur een plank. Dat lukte wel. Er is geen reden waarom die plank van twee minuten niet zou lukken.

En waarom ga je die plank vandaag niet doen?

Heb medelijden. Ik ben vanochtend door een stortbui naar De Lier gefietst, waar ik met Pedro heb gesport. Omdat hij het heel dapper vond dat ik met stortbui en al toch kwam, mocht ik zelf kiezen wat ik wilde doen. Vorige week waren we bezig geweest met deadlifts en dat wilde ik weer. Zwaar maar lekker vind ik dat. Technisch best wel lastig, zeker als het zwaarder wordt. En ik heb vandaag tot mijn grote tevredenheid 55 kg gehaald. Oefening baart kunst, maar ook spierpijn. Mijn benen doen pijn, mijn rug vindt het ook niet helemaal lekker. Even uitrusten. Morgen verder.

Eén gedachte over “Een uitdaging in de maak

Geef een reactie