Geen zin

Wat houdt je bezig? Vraagt het WordPress dashboard je als je een bericht begint. Nou, ik weet het dus eigenlijk niet. Ik weet wel dat ruim drie weken quarantaine met heel weinig vertier me een tikkeltje begint op te breken.

Geen zin

Zeg nou zelf, als je een keer geen zin hebt de was op te vouwen, is dat niet erg en niet opvallend, gebeurt iedereen wel eens. En de afwas. De mensen met een afwasmachine beginnen nu te grijnzen, maar ik zit wel tegen de berg aan te hikken. De berg die alsmaar groter wordt omdat ik – juist ja – geen zin erin heb. Het huishouden? Dient ook wat aan te gebeuren aangezien ik mijn werkster met betaald verlof heb gestuurd. Stofzuigen? Dweilen? Moet zeker even in de badkamer gebeuren. Nou, geen zin eigenlijk.

puzzel

Andere dingen

Werk dan? Zat te doen. Een to do lijst waar ik drie weken geleden juist groter heb gemaakt, want daar zou ik thuis wel tijd voor hebben. Tijd wel, geen zin. Het dagelijkse werk lukt wel, maar ik heb mezelf vanmiddag uitgebreid geschouderklopt, omdat ik één dingetje van de lijst kon wegstrepen. Sociale media dan? Elke dag volg ik de Super Social thuis challenge en vanochtend noteerde ik enthousiast wat dingen die ik wilde doen met mijn verschillende sociale kanalen. Het is nog een lijst. Ik moet er echt voor gaan zitten. Nee, dat ga ik vanavond wel doen. En ik weet al wat er vanavond gaat gebeuren: Netflix, ik was net aan Star Trek Voyager begonnen.

Ik kom er niet uit

Niet vanzelf in ieder geval en ook niet zolang de dagen ongemerkt in elkaar overgaan. Normaal heb je niet in de gaten dat je gewoon met je dagelijkse leven, reizen, werk, sport, winkelen, vrienden en dergelijke best wel gevarieerd bezig bent. Ik kan mezelf wel amuseren, maar nu niet helaas. Dus als iemand tips heeft, houd ik me aanbevolen.

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor van alles, boeken, #WOT en zo meer reserveer. Dit is aflevering 8 en aflevering 7 kan je hier vinden.
Afbeelding van Hans Braxmeier via Pixabay

3 gedachten over “Geen zin

  1. We zijn inmiddels een paar maanden verder en wellicht heb je zelf al het een en ander bedacht, maar aan de andere kant: je vraagt expliciet om tips …
    Wat mij helpt, is het opschrijven van 5 dingen die moeten gebeuren (c.q. die ik van mezelf moet doen).
    En daarvan hoef ik er maar eentje uit te voeren. Eentje maar! Moet toch lukken …

    • Het is wel een goeie, dan kan ik mezelf schouderklopjes geven voor 1 dingetje, want helaas, het is nog steeds niet helemaal verholpen. Dank voor de tip

  2. Geen tips, wel herkenning. Vooral dat er geen onderscheid in de dagen is. Ik probeer het wel door in het weekend ook werkelijk andere dingen te gaan doen, zelfs qua hobby’s maar ook dat valt niet altijd mee. Werk probeer ik dan ook echt in mijn werktijd te doen die ik op kantoor doorbracht en daarna is het ook echt vrij in de avond. Maar omdat ik dan in dezelfde ruimte als het werk ben, voelt het minder vrij en dan heb ik ook nergens zin meer in. Het is telkens jezelf weer opnieuw aanzwengelen.
    Het enige dat ik kan doen is je succes wensen. Dus: succes!

Geef een reactie