Menu planning

Planning is niet mijn ding. Niet voor blogs, maar ook niet voor mijn weekmenu. Terwijl het leven toch een stuk makkelijker zou worden als ik van tevoren besloot wat ik ga eten, want dan kan ik er met de boodschappen rekening mee houden. Wat doe ik nu? Een paar dingen noteren die ik altijd wel ergens voor gebruik, zoals champignons, courgette, en peentjes. Die dingen zitten standaard in mijn voorraad. Verder heb ik vage ideeën in mijn hoofd en koop daar groente en vlees bij. Het probleem daarbij? Dat ik soms dingen in mijn voorraad heb, waarvan ik me afvraag waarom ik ze ook al weer gekocht heb. Kokosmelk? Waarom?

Weekmenu

Soms hou ik het bij dat weekmenu, in een notitieboekje, essentieel daarbij is dat je het blijft bijhouden. Niet dus. In het notitieboekje dat naast mij ligt heb ik een weekmenu genoteerd ergens in oktober 2019, begin maart 2020 en eind april. Verder niet. Zou wel anders kunnen.
Het bekende probleem tegenwoordig, je hebt zo’n leuk recept, maar oh help, waar zit het ook alweer? Ik heb recepten in Pocket opgeslagen, ik zit bij het Foodfirstnetwork waar je recepten als favorieten kunt opslagen. Natuurlijk heb ik ook nog een verzameling kookboeken waar ik ook favorieten in heb. En dan vergeet ik bijna dat Word document waarin ook recepten staan. Vanmiddag zag ik het bij een vriendin anders. Die heeft namelijk in de taken van haar Google account haar hele weekmenu opgeslagen, samen met de recepten die ze wil gebruiken. Zij gebruikt ook Pocket maar heeft gemakshalve de tekst van de recepten in de taak gekopieerd. Zou dat wat zijn? Zou dat werken voor mij?

weekmenu

Het menu van deze week

De Allerhande gelezen. Recept tegengekomen van een pastasalade met groene asperges. En ik heb groene asperges in huis. Voor een ander recept gekocht, maar voor welk recept ook alweer? Zucht. Vanavond een weekmenu samenstellen met alles wat ik in huis heb.

Afbeelding van Prawny via Pixabay

2 gedachten over “Menu planning

  1. Ik kook heel eenvoudig, dus gebruik nauwelijks recepten. Ik maak wel een weekmenu voor ik boodschappen voor een hele week haal. Want ook boodschappen doen is niet mijn ding. Veel succes en eet smakelijk.

  2. Ik wens je heel veel succes. Het valt niet mee om jarenlange gewoontes te veranderen. En misschien hoeft het ook wel niet of het slaat opeens toch aan. Wat het ook wordt: Eet smakelijk.

Geef een reactie