Alweer blogplanning

Nog steeds is blogplanning niets voor me, maar lijkt het me wel handig. Niet volgens zo’n formulier waarin je dan van alles invult en rekening gaat houden met feestjes en dergelijke. Of een kalender waar andere bloggers gebruik van maken, maar ja, dat zijn bloggers die geld willen verdienen met hun blog. En dat hoeft niet voor mij. Ik wil zelfs geen reclame aangezien ik dat bij andere bloggers buitengewoon storend vind.

blogplanning
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Waarom nou die blogplanning?

Ik heb een paar weken geleden in een opwelling de #WOT overgenomen van Irene. Een schrijfoefening Write on Thursday die dus – juist ja – elke donderdag moet verschijnen. De #WOT verschijnt al jaren, ik doe er zelf al sinds 2015 aan mee, en zou niet eens weten hoeveel ik er heb geschreven. Een waagstuk is het wel voor me, want ik heb lang niet alle weken meegeschreven. En nu mag ik het dus elke week doen. Dat vereist wat planning zodat ik niet op donderdagochtend peentjes zwetend een woord mag verzinnen. En het vereist ook wat studie bij mijn voorgangers, Martha en Irene, want welke woorden hebben zij gebruikt? Die eerste drie weken kwam ik wel door, maar nu moet ik gaan uitkijken dat ik niet ga dubbelen.

Nog zo iets

Elke dag bloggen is een leuk idee, een nog leuker idee is een voorraad aan te leggen van concepten, idee├źn en wat dies meer zei. Want elke dag ergens tegen het eind van de middag te bedenken wat ik zal schrijven is leuk in deze thuiswerktijden, maar wordt minder leuk zo gauw ik weer elke dag naar het kantoor mag. Tijd om dat notitieboekje weer op te poetsen en te kijken of die pagina met blogidee├źn nog actueel is. Wellicht ook weer eens een minibiebje bezoeken. Misschien wel twee ook, want daar heb ik wel tijd voor en het is een goede besteding van een fietstochtje.

Afsluiter

Voorstellen voor woorden voor de #WOT zijn zeer welkom, want dan kan ik daar ook een voorraadje van aanleggen.

2 gedachten over “Alweer blogplanning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *