Trainen en afvallen in februari

Het gevaar van het eerste maandoverzicht: dat je ook een tweede maandoverzicht gaat maken. Februari mag dan een kortere maand zijn, dit jaar maar één dag korter dan de gemiddelde maand trouwens, ik heb niet echt minder gesport. Ik ben tien keer in de sportschool geweest, waarvan drie keer met P. Zes blogs zijn daarover verschenen, inclusief het vorige maandoverzicht.

trainen gewichtQua gewicht is het wat moeizaam, eigenlijk al vanaf december. Ik ben zelfs niet afgevallen deze maand, maar in vergelijking met vorige maand een ons aangekomen. Dat vind ik wat minder, maar ik geloof er absoluut in dat ik onder die 80 kg ga komen.

Wat heb ik allemaal gedaan? Drie trainingen met P die volgens mij zo gauw hij mijn gewicht ziet, zijn plannen verdubbelt. Het waren leuke maar wel zware trainingen. Een volgende trainer wordt een eitje.
Ik heb meer in het zwembad gelegen, 84 baantjes wat in de lijn van verwachting lag. Vorige maand was ik nog enigszins gehandicapt door die beklemde zenuw. Deze maand had ik daar geen last meer van.
Honderdtwintig minuten op de loopband: interval trainingen, 10,5 km per uur hardlopen, 30 seconden lang, 4,5 km rust, 1 1/2 minuut lang. Ik ben van plan hem op te schroeven naar 11 en 4 km. Verder heb ik nog twee keer op de loopband gestaan: 22 minuten.
Roeien: nog steeds is het een frustratie dat mijn record totaal aan diggelen ligt en dat er ook geen nieuw record van komt. Ondertussen heb ik wel 8 km geroeid. De laatste twee keer was dat overigens met 500 in plaats van met 1000 meter. Maakt het wel weer anders, over 500 meter verdeel je je krachten anders dan over 1000 meter.
Wat ik leuk vind: de core training, zondag om 12 uur is er een kwartier core training waar ik aan mee doe als ik de kans heb, ik heb er deze maand twee meegedraaid.
Buikspieren, touwtje springen, lunges, planken, van alles gedaan, zelfs nog fietsen en ook de cross trainer.

Wat ik niet heb gedaan en wel van plan was: groepslessen. Op de één of andere manier lukt dat niet, is de timing niet lekker, draait er geen les die ik leuk vind, noem het maar op. Terwijl ik Body Balance altijd erg leuk vind, ik Body Step een keer wil uitproberen, en Body Attack eerder heb uitgeprobeerd en leuk vond. Dat wordt dus weer een puntje voor maart.

Qua gezondheid? Een beetje gedoe met drie oogontstekingen achter elkaar, of één oogontsteking die drie keer opkwam. In ieder geval draag ik nu even een bril, ik heb een nieuwe multifocale bril, waar ik vrij snel aan gewend ben geraakt en dat is mooi. Elke keer als ik mijn lenzen weer indeed, was het bal.

Totaal 261 dagen

 

Geef een reactie