Trainen en afvallen in januari

Uw cijfernerd gooit maar weer eens wat cijfers in een blog. Niet alleen omdat er een maand voorbij is, maar ook omdat op een vreemde manier cijfers – zeker van afvallen en trainen – voor mij humeur verbeterend werken. Mijn maandag is niet zo zonnig, niet qua weer, maar ook niet qua bui. Bloggen helpt, altijd.
januari, maand
Ik heb tien keer in de sportschool gestaan en ook daadwerkelijk wat gedaan. Vier keer daarvan met P die me weer fijn door de mangel heeft gehaald. Het had zelfs een keer meer kunnen zijn als ik gisteren niet gewoon lui was geweest.
Er is 2,3 kg af. Omdat ik een beetje heb zitten jojoën, scheelt het 0,9 kg met de laatste weging van december.
Als ik de marathon van vorig jaar wil herhalen, moet ik nog veel zwemmen, want ik heb nu een kilometer achter de rug. Maar met die nekblessure heb ik een geldig excuus, zwemmen ging echt niet.
Roeien ging wel, zeker nu ze matten onder de nieuwe roeimachines hebben gelegd, zodat je niet met drie rukken in de gordijnen hangt. Negen kilometer geroeid, klinkt op de één of andere manier toch als meer dan 9000 meter. Verder heb ik een paar keer op zondag de core-training meegepakt, die is ook leuk en inspannend.

Mijlpaaltjes van januari? Eigenlijk niet zoveel. Veel geblogd, dat wel, zeven berichten in dit blog, tien in mijn andere blog. Leuke reacties gekregen, onder andere van P, die ik een linkje naar mijn “jaarverslag” had gestuurd. Hij leest het nu regelmatig, en ik ben er nog niet achter of dat goed of slecht is.

Goede voornemens voor februari? Ik heb in januari geen groepslessen gedaan, dat wil ik in februari weer gaan oppakken. Voor de rest kan ik merken dat ik nog niet gewend ben aan de nieuwe apparaten, er zit weinig variatie in. Bij de oude apparaten had ik bekende oefeningen, dat moet ik nu nog uitvinden. Ook dat wordt een doelstelling voor februari.

Totaal 232 dagen

4 thoughts on “Trainen en afvallen in januari

Geef een reactie