De uitdaging in de herhaling

Dry January. Zo noemen ze het in Engeland als je een alcoholloze maand januari instelt. Een soort goed voornemen. Dat wist ik niet toen ik augustus uitriep tot alcoholloze uitdaging. En dat ging goed. Zelfs met extra uitdagingen van mooi weer, terrasjes en gezelligheid. Een maand geen druppel alcohol. Daarna mocht het weer van mezelf.

December

champagneZoals mijn Weight Watch coach altijd zei: de periode tussen Kerst en Nieuwjaar is niet gevaarlijk, de periode tussen Nieuwjaar en Kerst wel. Evengoed blijft december een lastige maand. Sintverleidingen in de vorm van chocoladeletters en andere lekkere dingen. De Kerst die ik twee dagen lang uitbundig heb gevierd. En er ging de nodige alcohol in. Dat is reuze gezellig allemaal, maar ik had het op een gegeven moment wel gehad. Tussen Kerst en Nieuwjaar ging de knop weer om.

Ik ga er weer tegenaan

De uitdaging gaat in de herhaling. Met Oud en Nieuw heb ik fijn geproost met champagne en zijn de nodige wijntjes er door gegaan. In januari wordt het gewoon weer alcoholloos. Dat wordt leuk met de nodige verjaardagen, etentjes en toneelavonden, maar ik kan het. Goed voor mijn gezondheid en mijn energieniveau. Mijn energie kan zeker wel wat extra gebruiken, want die staat deze winter weer op een laag pitje. En natuurlijk DE vraag: wie doet er mee?

Totaal: 1 jaar, 201 dagen

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Eén gedachte over “De uitdaging in de herhaling

Geef een reactie