Veggie 2: de #weekzondervlees 2019

Dit jaar wordt voor de tweede keer de week zonder vlees georganiseerd en ik doe weer mee. Vorig jaar heb ik met veel enthousiasme nieuwe recepten uitgeprobeerd en heb ik een week lang geen vlees gegeten. Bovendien heb ik veel vegetarische recepten verzameld. Ik voel me wat beter voorbereid dan vorig jaar.

Maandag

Het ontbijt is altijd al vegetarisch, want dat is kwark met fruit en honing. Dat vind ik nou eenmaal lekker. Die boterhammen voor tussendoor, daar gaat gewoon kaas op deze week. En voor de lunch heb ik de salades weer uit de kast getrokken. Ik wilde toch al wat meer op mijn voeding gaan letten. En ik maak ’s avonds de champignons ‘Bourguignon’-stijl uit het magazine. Zonder de tijm, want daar houd ik niet van, maar het blijkt een erg lekker recept te zijn, wat erin gaat blijven.

Dinsdag

Het gaat een klein beetje fout vandaag, want ik ga eerst sporten en heb daarna zo ontzettend weinig zin om eerst naar huis te gaan en daar te koken, dat ik de Chinees binnenloop. Het bord nasi met saté, pindasaus en groente gaat zeer smakelijk naar binnen.

Woensdag

groente

Ik maak het goed vandaag met een recept van vorig jaar, spruitjes met champignons, pasta en een flinke lik mosterd. Lekker. Het heeft wel nut recepten te bewaren. Dit recept maak ik regelmatig.

Donderdag

Sportdagen zijn lastige dagen, ik heb vandaag tomatensoep uit de vriezer gehaald en die eet ik lekker op na de sport. Maar dat is wel niet-vegetarische tomatensoep. Extra veel groenten, want daar houd ik van, maar wel gehaktballetjes en vlees. Wel van genoten, zelfs al was het niet vegetarisch.

Vrijdag

Weer een recept van vorig jaar. Een stamppotje van snijbonen in grove stukken gesneden, aardappeltjes en tomaatjes. In dit recept doen ze moeilijk met aardappelen en bonen apart koken, ik gooi gewoon alles in één pan, dat mag met een stamppot.

Zaterdag

Het wordt meer een flexitarische week dan een vegetarische week, want ik ben bij vrienden en krijg een visschotel voor mijn neus. Erg lekker, met smaak gegeten, maar dus niet vegetarisch.

Zondag

De laatste dag om het goed te maken. En ik maak witlof stamppot. Kaas eroverheen. Smikkelen en smullen maar. Dit is sowieso een recept wat ik vaker maak. Ik ben van de simpele maaltijden, ben dol op stamppotjes en maak ze vaak. En dat gaat ook heel goed zonder vlees.

Veggie voor een week

Deze week is het niet helemaal gelukt, maar ik zie wel dat ik een jaar na de eerste week zonder vlees meer vegetarisch eet. Een stukje vlees op zijn tijd vind ik nog steeds lekker, maar je hebt ook heel veel heerlijke vegetarische recepten. En dan heb ik nog niet eens linzensoep gemaakt deze week. Ik heb het recept online gevonden, heb meerdere varianten gezien, maar deze Marokkaanse versie is de lekkerste. De conclusie na deze week: vegetariër ben ik niet, maar wel een actieve flexitariër.

Eén gedachte over “Veggie 2: de #weekzondervlees 2019

Geef een reactie