Verjaardag in coronatijd

Ik ben vandaag jarig. En het is een heel merkwaardige tijd. Daar zou het bij kunnen blijven. Maar natuurlijk schrijf ik meer. Want ik mag vandaag zelf voor de lol zorgen. Bezoek verwacht ik namelijk niet. Ten eerste valt mijn verjaardag midden in de week, ten tweede komt in deze coronatijd niemand op bezoek. Ik heb er wel eens meer over geschreven.

Ochtend

Na een korte nacht, 2.15 wakker geworden, rond 3.15 weer in slaap gevallen, 7.10 weer wakker geworden, ben ik toch maar naar buiten gegaan. En daar in het Zuiderpark, in het gezelschap van eenden, ganzen en meerkoeten heb ik mijn oefeningen gedaan. Touwtje springen, squatten met weerstandsband en nog wat oefeningen met die band en het elastiek. Daarna ben ik weer naar huis gegaan, heb gedoucht en ben aan het werk gegaan.
Twee monteurs komen mijn cadeau brengen: een nieuw privacyscherm op het balkon! Prachtig ondoorzichtig glas in kunststof gevat. Staat mooi. Ik wist eerlijk gezegd niet eens meer dat we dat hadden afgesproken met de VvE.
De lunch mag wat uitgebreider als je jarig bent, rijstsalade met gerookte kip, een uitje, komkommer en een mengsel van creme fraiche en mayonaise.

verjaardag
Afbeelding van Pexels via Pixabay

Middag

Er wacht nog wat werk, onder andere een telefoontje naar Amerika met een ijzeren heinige maatschappij die wel dingen online verkoopt, maar ondertussen niet zorgt dat de website dat aankan. Maar daarna beslis ik dat ik vrij neem voor de rest van de dag. Je moet jezelf kietelen als niemand anders dat kan doen tenslotte. Een verjaardagsportje mag ook, maar die moet ik wel eerst halen.
Telefoontjes horen bij een verjaardag dus broerlief heeft ’s ochtends al gebeld, en een vriendin heeft me – vooral luid en een tikje vals – toegezongen. Ik heb midden in de nacht al een telefoontje gemist, een vriendin die altijd om 12 uur belt. Sorry Vera, ik lag al te slapen. Twee andere broers hebben ook gebeld en gevideobeld. Facebook wensen horen er tegenwoordig ook bij, dus ik zit met veel plezier felicitaties te lezen en te bekijken, want er zitten de nodige grappige gifjes bij.

Avond

Ik had me voorgenomen niet te koken en Japans te bestellen. Maar lieve Thuisbezorgd, of liever gezegd lieve Japanse restaurants, 20 euro minimum ga ik niet halen. Maar een Indonesische rijsttafel voor één persoon is niet te versmaden, dus daar ga ik voor vanavond. De restanten zijn voor de lunch morgen, zat over namelijk. Bezoek verwacht ik niet, dus waarschijnlijk verwen ik mezelf met een aantal afleveringen Star Trek Voyager. Wel gefeliciteerd met mij allemaal.

2 gedachten over “Verjaardag in coronatijd

  1. Oooooooooooooh Ali, je hebt er toch maar mooi een hele dag feest van weten te maken. Superleuk. En nog van harte gefeliciteerd.

Geef een reactie