Wellness dag

Zondag 5 april, de eerste mooie dag, een dag die uitermate geschikt zou zijn om naar het strand te gaan, ware het niet dat we door de coronacrisis dat niet kunnen. #blijfthuis is het devies. Het is maar goed dat ik een afspraak heb bij de wellness club. La Nouvel Écluse biedt alles. Koffie, ontbijt, rustig, ontspannen personeel dat niet zeurt als de gast tot laat in haar pyama blijft zitten.

Personeel

De gast is overigens niet te beroerd om af en toe in te springen. Door de crisis met de c kan het personeel niet langs komen en dus niet schoonmaken. De wasmachine is snel gevuld en de gast weet hoe die bediend moet worden. De keuken is een ander verhaal. De gast weet wel dat er ook eten gekookt moet worden en dat kan als ontspanning worden gezien, maar het slagveld van de vorige dagen is een ander verhaal. De gast gaat dus nog maar even ontspannen.

Lunch

De kok – lees de gast – vindt het nodig vandaag dingen uit te gaan proberen en de nieuwe muffinvorm in te wijden met een nieuw recept voor muffins. In het recept wordt overigens niet vermeld hoe je zo’n wiebelige muffinvorm in de oven krijgt zonder alles te morsen. Er mist een ingrediënt, namelijk spinazie, maar de muffins zijn zeer smakelijk. Hulde aan de kok.

Wellness

Na gedane arbeid is het goed rusten, dus na het slagveld van de keuken, waarbij de gast heel lief heeft geassisteerd, is het tijd voor thee. Bij de wellness is natuurlijk ook een uitgebreid assortiment aan handcrèmes en body crèmes inbegrepen. De rust van het centrum wordt helaas wel verstoord door iemand die zijn eigen wellness centrum aan het schuren is. Na de thee staat een yogales ingepland. De yogales, met docent op afstand, want op Yogatv, gaat lekker. En daarna mag de gast weer uitzoeken waarmee ze zich kan ontspannen. Met een lekker drankje installeert ze zich met een boek.

Diner

Het is zo’n feest, dat wellness centrum, want de gast mag zelf kiezen wat ze wil eten. Na inspectie van de koelkast wordt het heel aards witlof, met geraspte kaas en kipburgers. Dat bevalt goed. Het hele programma wordt naadloos afgesloten. De volgende ochtend moet de gast weer werken, maar vanavond wordt het Netflixen en een rustige overgang naar het dagelijks leven. Dagen als deze zijn voor herhaling vatbaar.

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor van alles, boeken, #WOT en zo meer reserveer. Dit is aflevering 5 en aflevering 4 kan je hier vinden.

Afbeelding van silviarita via Pixabay

Eén gedachte over “Wellness dag

Geef een reactie