Geel: #WOT deel 24, 2020

In de stoel bij het raam heb ik uitzicht op de straat en op de tuin van de benedenbuurman. Daar heeft hij een boompje staan (conifeer???) en dat is wel erg geel nu. Niet heel verwonderlijk met de heersende droogte, maar het is wel zielig. Ik keek er dus wel even zorgelijk naar en ga er toch even naar vragen deze week.

Het #WOT woord van deze week is:

Geel = 1) kleur, 2) gemeente in de provincie Antwerpen, 3) infectieziekte bij duiven, 4) pauselijke kleur, 5) acteur Cees Geel, 6) theologe Jacobine Geel.

20200611s_geel

Geel is ook zo’n kleur die het bij bijna niemand goed doet. Bij deze boom niet. Bij mij ook niet, net als bij groen word ik een bleke bet met deze kleur. Wat dat betreft mogen we blij zijn dat het niet onze nationale kleur is. Moet je je voorstellen, hossende gele massa’s. Het enige geel dat ik nu in huis heb zijn twee gele handdoeken en theedoeken. Fleurig in de keuken en voor de rest niets. Want ik vind het wel een mooie kleur.

Schrijf je mee?

En jij? Zie je in geel er juist majesteitelijk schitterend uit? Heb je er heel andere associaties mee? Of denk je, die Ali verzint weer een woord waar ik niets mee kan? Dan is het misschien juist leuk schrijven. Je kan je reactie achterlaten onder dit bericht.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

4 gedachten over “Geel: #WOT deel 24, 2020

  1. Pingback: WOT: Geel – Karin Blogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *