Oranje, #WOT deel 18, 2020

Op 30 april vierden we vroeger Koninginnedag, tot Willem Alexander in 2013 koning werd en de feestdag werd verschoven naar zijn verjaardag 27 april. En 30 april zat er goed in, want Juliana was op 30 april jarig, en Beatrix, het januarikindje, was zo vriendelijk haar verjaardag in april te vieren. De koninklijke kleur is oranje en op 27 april zien we dan ook iedereen in oranje. Dat is een beetje jammer, want ik ben nog nooit iemand tegengekomen die er goed uitziet in die kleur, inclusief mezelf. Iets eten dat oranje is doe ik wel graag, bijvoorbeeld peentjes, sinaasappel, paprika.

Het #WOT woord van vandaag is

Oranje = 1) kleur tussen geel en rood, 2) Baai in Sint Eustatius 3) Baai in Sint Maarten 4) Europees vorstengeslacht 5) Gebergte in Suriname 6) Kleur van de regenboog 7) Nationaal sportteam.

Met de Woningsdag al weer enkele dagen achter de rug mogen we rustig zeggen dat het qua oranje kleur meeviel dit jaar. De koning was thuis met zijn Maxima en de drie A-tjes. Wij waren ook thuis met ons allen, het Wilhelmus zingend en proostend op de verjaardag van de koning. En jij? Wat voel jij bij oranje, dos je jezelf uitbundig uit in oranje met nationale feesten? Ga je hossend in oranje over straat als Nederland kampioen wordt? Of associeer je iets heel anders met deze kleur? Ik hoor het graag. Je kan je reactie achterlaten onder dit bericht.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor sport en voeding reserveer. Dit is aflevering 30, hier kan je aflevering 29 vinden.

2 gedachten over “Oranje, #WOT deel 18, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *