Jubileum: WoW deel 18, 2024

Ik mocht zelf het woord uitkiezen, vorige week al… Maar ja, het vorige woord waar ik iets over geschreven heb, past hier uitstekend bij: uitstelgedrag. Vandaar dat dit stukje over mijn jubileum even wat later komt.

Jubileum: of jubilee is een feestelijke herdenking van een gebeurtenis, zoals een huwelijk, indiensttreding bij een bedrijf of oprichting van een vereniging of bedrijf, die een bepaalde tijd geleden is.

Jubileum

Ik was op 1 mei 10 jaar bij de zaak. Ik ben in 2014 als niet meer zo jonge meid in dienst getreden als informatiespecialist bij Fugro. En dat na een dienstverband van 26 jaar bij Clingendael, het Instituut voor Internationale Betrekkingen. Daar had ik dus al een jubileum van 25 jaar doorgemaakt. Feestje! En een maandsalaris half geloof ik, ik weet het niet eens meer. Bij 12 1/2 jaar krijg je ook iets, maar dat heb ik al nagekeken voor Fugro. Ik moet nog 2 1/2 jaar wachten op taart en een bonus. Tien jaar leverde me niets op dacht ik, tot ik het ging nakijken, ik blijk een extra vrije dag te krijgen. Mooi meegenomen weer.

jubileum
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Vele, vele jaren

Fugro is sowieso een bedrijf waar mensen jaren blijven hangen. De jubilarissen vliegen je om de oren. Vroeger – en dan heb ik het over de tijd van mijn vader – was dit heel normaal. Mijn vader heeft 50 jaar bij dezelfde baas gewerkt en dat was eigenlijk heel normaal. Jobhoppen is iets voor de jonge generatie, ik zie het om me heen bij Fugro, waar mensen na twee, drie jaar al weer weggaan. Soms komen ze trouwens ook weer terug, dan zie je plotseling weer iemand rondlopen die een tijd weg was. Andere baan, nieuwe uitdagingen. Ik zie het verder wel. Op mijn leeftijd gaat het wel gebeuren dat ik de taart haal, maar het volgende jubileum wordt dan 25 jaar. Dan is ondergetekende toch echt wel met pensioen.

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *