Leesmoment: #50books, vraag 31

Ik lees graag en veel, maar ook in vlagen. Er zijn weken dat ik niet lees, geen tijd, geen zin, ik kijk liever even tv. Het kan zo verkeren. En dat terwijl het zo lekker is, een leesmoment, even rust, even lekker je neus in een boek.

Vraag 31: Op welk moment van de dag lees jij het liefste?

Niek heeft het antwoord wel klaar, ze leest het liefst de hele zaterdag weg. Ja, dat zou ik ook wel willen, maar meestal komen daar de boodschappen tussendoor. Ook moet de was weleens gedaan worden en vraagt het huishouden om aandacht. Geen zaterdag dus, hoogstens een zaterdagochtend. Door de week draait het vaak om een half uurtje voor het slapen gaan. Ik lees graag in bed, maar lees dan meestal boeken die ik al een keer gelezen heb. Dat maakt me wat minder benieuwd naar het volgende hoofdstuk. Op die manier ga ik misschien nog een beetje op tijd naar bed.

Leesmarathon

leesmomentIk heb het drie jaar geleden een keer gedaan, een leesmarathon. Dit jaar ga ik het weer doen. Vanaf morgen (donderdag 11 augustus) loopt de #Ohmybookathon. Ik volg boekbloggers Iris en Lisanne op hun blog Oh my book en zij organiseren voor de tweede keer deze leesmarathon. Nou gaan ze ook challenges organiseren en twitterchats waarvan ik echt niet weet of me dat gaat lukken. Maar mijn bedoeling is wel dit weekend tijd te gaan spenderen aan ouderwets veel lezen. Het wordt een uitdaging. Donderdag moet ik gewoon werken. Vrijdag heb ik als altijd bomvol met afspraken en zondag zit ik met vrienden in het Circustheater.
Tussendoor moet het wel lukken, mijn leesmoment. Wellicht die zaterdag. En ik heb één boek waarin ik verder ga met lezen: Malice van John Gwynne.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Eén gedachte over “Leesmoment: #50books, vraag 31

  1. Pingback: Verbanden in een boek: #50books vraag 12 - StukjesStukjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *