Verbanden in een boek: #50books vraag 12

Ik moest deze week op heel veel dingen letten. Ik had namelijk een idioot drukke week, niet alleen op mijn werk, maar ook ’s avonds. Ik zat elke avond wel ergens en had verder nergens tijd voor. Toen vervolgens alle afspraken voor het weekend ineens wegvielen sprong ik een gat in de lucht. Tijd voor een boek.

Vraag 12: Waar let jij op bij het lezen van een boek?

Soms ben ik zo lang bezig met een boek dat ik aantekeningen zou moeten bijhouden. Wie hoort bij wie, wie heeft ruzie met wie. En die persoon die nu weer in het boek komt, ik had toch al eerder over hem gelezen. Dan moet ik teveel letten op alle verbanden.

Malice

leesmomentMalice van John Gwynne is er zo een. Goodreads leert me dat ik in augustus 2016 hier al in begonnen ben. Ik heb het boek zelfs genoemd in een vorige #50books vraag. Toen heb ik meteen ongeveer 100 bladzijden gelezen en sindsdien… heb ik het laten liggen. En dat is in dit boek geen aanrader. Elk hoofdstuk heeft de naam van één van de personages als titel. Het hoofdstuk wordt met het gezichtspunt van dat personage verteld, met als gevolg dat je in elk hoofdstuk moet schakelen. En de verbanden weer kwijt bent. Het boek is interessant genoeg om te blijven lezen, maar om het goed te doen moet ik eigenlijk overnieuw beginnen. Ik ben hier en daar kwijt wat personages met elkaar te maken hadden.

Verbanden

Daar let ik dus op. Nieuw personage? Waar komt die persoon vandaan? Komt hij nog terug? Dat is namelijk zeker in Malice een relevante vraag, omdat ik daar na zo’n 200 bladzijden weer iemand tegenkwam uit het begin. En ook belangrijk: minstens één personage moet voor mij sympathiek overkomen. Ik haak af als er geen leuke mensen inzitten.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Eén gedachte over “Verbanden in een boek: #50books vraag 12

  1. Pingback: Opletten en #50books vraag 13 » Tekstbureau DrsPee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *