Lezen voor de #ohmybookathon

Ik ga dit jaar meedoen aan de Omybookathon, dat is een leesmarathon, georganiseerd door Lisanne, een boekblogger die ik volg. Van 10 tot en met 15 augustus wordt er gelezen. Het gaat gelukkig niet om het aantal boeken, er moet namelijk ook nog gewerkt worden. Er zijn allerlei activiteiten om dat lezen heen, zoals leessprints, challenges en er zijn uiteraard ook prijzen te winnen.

Uitdagingen

Uiteraard zijn er uitdagingen voor het samenstellen van je leeslijst:

  1. KingLees een boek met meer dan 500 pagina’s. Dat zit wel goed, ik wil weer gaan beginnen aan 11/22/63 van Stephen King, dat 849 pagina’s telt. Ik heb eerder een poging gedaan en toen is het blijven liggen, maar het begin was wel veelbelovend.
  2. Lees een boek met een persoon op de cover. De kunst was niet er één te vinden, maar een redelijk dunne te vinden: Gij nu van Griet Op de Beeck, 287 pagina’s is nog redelijk aan de maat, maar Vele hemels boven de zevende heb ik in één middag uitgelezen.
  3. Lees een boek waarvan de titel bestaat uit één woord. Deze kan met zijn 647 pagina’s ook in de eerste challenge: Valour van John Gwynne.
  4. Lees een boek met roze op de cover. Dit was een echte uitdaging, een boek met roze vinden, maar ik heb er eentje: Till we meet again van Judith Krantz
  5. Lees een boek waarvan de titel begint met jouw voorletter
  6. Lees zes boeken. Dat is een uitdaging die ik maar niet aanga, één boek zal me wel lukken, twee wellicht ook, zes in zes dagen, teveel.

Heb je niet genoeg gelezen Ali?

Natuurlijk wel, ik heb mijn Goodreads challenge van dit jaar al gehaald. Ik heb 36 boeken gelezen terwijl ik mijn challenge op 30 had gezet. Zoek me daar op en voeg me toe als je wilt. Maar het is leuk om mee te doen aan alle dingen die worden georganiseerd. En het is leuk om met andere mensen door middel van Tweets, blogs en Instagram over boeken te kletsen. Het enige waar ik nog mee zit, dat boek waarvan de titel met mijn voorletter begint: wie weet er een titel met een A?

Eén gedachte over “Lezen voor de #ohmybookathon

  1. Pingback: Wat ben ik aan het lezen? #50books vraag 33 - Stukjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *