Wat ben ik aan het lezen? #50books vraag 33

Martha stelt ons deze week een vraag die redelijk eenvoudig te beantwoorden lijkt, want wat lees ik nu? En bevalt het? Ik kijk naar de stoel bij het raam, want in het raamkozijn ligt het Volkskrant zomermagazine van deze week. Op de grond ligt de zaterdagkrant en verder liggen er nog stapels tijdschriften. Een boek ligt op tafel.

Veel dingen lezen

Ik heb altijd meerdere boeken naast elkaar gelezen. Dat valt op dit moment wel mee, want ik ben eigenlijk maar in één boek echt actief bezig. Dat is 11/22/63 van Stephen King. Ik ben er vorig jaar al in begonnen, heb het toen laten liggen en heb heel veel boeken tussendoor gelezen. Maar nu ben ik er weer aan begonnen voor de #ohmybookathon want ik blijf denken dat het een prachtig boek is. Voor mij is het nodig dat er een personage in zo’n boek rondloopt die sympathiek is en Jake Epping in dit boek is zo iemand. En het begin is absoluut veelbelovend en boeiend.

Tijdschriften

lezenHet zal wel komen omdat ik het altijd druk heb met werk, toneel en sport dat ik hopeloos achterloop met tijdschriften lezen. Ik ga hier dus ook vertellen wat ik niet lees op het moment. Er zijn een paar abonnementen gesneuveld, vooral omdat ik er niet aan toekwam. Ik ben abonnee van de Margriet vanaf mijn jeugd, maar er ligt wel mooi een stapel ongelezen nummers. Die heb ik niet opgezegd trouwens. Historisch Nieuwsblad heb ik wel opgezegd. Een leuk en vakgericht blad met mijn achtergrond als historicus, maar ik kwam er niet aan toe. Zelfs van mijn andere vakblad, de Informatie Professional ligt een stapel ongelezen nummers op een stapel. Ik lees tijdschriften tussendoor als ik geen zin heb in een boek, maar zelfs dan heb ik een ongelezen stapel tijdschriften liggen.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Foto: PIxabay, CC0 gebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *