Mijn leesuitdaging van 2017: #50books vraag 49

De #50books reeks van dit jaar begon met de Goodreads uitdaging en deze 49ste vraag gaat er weer over.

Vraag 49: Heb jij je leesuitdaging voor dit jaar gehaald?

Leesuitdaging

Mijn Goodreads uitdaging van 2017 stond op 30 boeken. Dat leek mij een realistische uitdaging. Voor 2016 stond deze op 25 boeken, toen had ik 50 boeken gelezen. Dit jaar was de uitdaging iets hoger en ben ik op 56 boeken geëindigd. En dan heb ik nog drie weken in december over, waarvan twee vrije weken. Vrij als in: tijd om boeken te lezen.

De mooiste

Een gevaarlijke keuze als het jaar nog niet om is, wat is het mooiste boek dat je gelezen hebt? En dat is een vraag die ik mezelf stel, Martha vraagt dat niet. En het is gelijk ook een lastige vraag.uitdaging Er zijn een aantal boeken die ik dit jaar vijf sterren heb gegeven in Goodreads. Dat zijn twee delen van Harry Potter, namelijk The Halfblood Prince en The Deathly Hallows, maar die heb ik door de jaren heen al verschillende keren gelezen. Er zijn twee boeken van Griet Op de Beeck die grote indruk op me hebben gemaakt, namelijk Kom hier dat ik u kus en Vele hemels boven de zevende. Nora Roberts, een schrijfster die ik dit jaar heb ontdekt, The Obsession, ik heb het boek twee keer gelezen. En dan heb ik nog American Gods van Neil Gaiman en 11/22/63 van Stephen King. Soms zou je willen dat je boeken ook halve en kwart sterren kan geven. Welk boek wint?

Geen winnaar

Geen enkel boek wint. Lezen is leuk, lezen is iets om je in te verliezen, om je avond mee kwijt te raken, om van te genieten. En hoe mooi bijvoorbeeld American Gods en 11/22/63 ook waren, er waren ook andere prachtige boeken en er gaan er meer komen. Volgend jaar weer een uitdaging. Wil je meedoen? Ga naar Goodreads, zoek me op en voeg me toe als vriend. Dan kunnen we elkaar uitdagen in de Reading Challenge.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *