De uitdaging: Goodreads: #50books, vraag 1

Dit jaar wil ik weer meedoen aan de #50books vragen. Ik heb er vorig jaar veertig van beantwoord en ben benieuwd hoeveel ik er dit jaar doe. De eerste vraag van Martha is al veelbelovend.

Vraag 1: Wat is jouw leesuitdaging voor dit jaar?

Martha en ik zijn bevriend op Goodreads, het sociale netwerk voor boekliefhebbers. Op Goodreads kan je een Reading Challenge instellen. Hoeveel boeken lees je in een jaar? Vorig jaar had ik die op 25 boeken ingesteld. Ik ben een leesgek, maar er gaan weken voorbij dat ik geen boek lees, alleen tijdschriften of kranten, dus 25 is niet zo vreemd. Die Challenge heb ik ruim overtroffen door in 2016 50 boeken te lezen.

Wat is er leuk aan?

Goodreads is een platform waar je van alles kan lezen over boeken, over schrijvers en over de boekenliefdes van andere lezers. Bij de Reading Challenge kan je ook een rating voor boeken geven, waarbij vijf sterren het maximum is. Je rating kan je vervolgens delen op Twitter. Met mijn liefde voor lijstjes is Goodreads wel heel handig. Het hele boekenjaar in beeld. Ik gebruik het regelmatig bij de #50books vragen. Verder heb ik ook een hele reeks boeken die ik nog wil gaan lezen in Goodreads gezet. Daar zitten niet alleen eigen boeken tussen, maar ook boeken die andere mensen hebben gelezen.

Mijn challenge

Ik heb mijn challenge voor dit jaar op 30 gezet. En behalve die boeken die nu op currently reading staan, heb ik er nog wel een paar. Eileen Wilks heeft haar nieuwste Lupi boek gepubliceerd en die heb ik al in huis. Dragon Spawn zal dus zeker in de nabije toekomst gelezen worden. Verder heb ik in de Kerstvakantie mijn boekenkast opgeruimd en gezien dat ik een enorm aantal boeken heb die nog gelezen moeten worden. Die dertig zal ik dus wel halen.

goodreads

Wil je meedoen? Ga naar Goodreads, zoek me op en voeg me toe als vriend. Dan kunnen we elkaar uitdagen in de Reading Challenge.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

3 gedachten over “De uitdaging: Goodreads: #50books, vraag 1

  1. Pingback: #50books vraag 2: belemmeringen » Tekstbureau DrsPee

  2. Pingback: Mijn leesuitdaging van 2017: #50books vraag 49 - Stukjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *