Nieuwe boeken: #50books, vraag 40

Ik kan het bij bijna elke vraag van #50books zeggen, mijn stapel ongelezen boeken is groot. Ik lees stug door, maar weet niet of ik ooit het eind van die stapel ga zien. Toch blijven er altijd nieuwe boeken verschijnen waar ik naar uitkijk.

Vraag 40: Naar welk boek kijk jij reikhalzend uit?

Emberlain Ik ben dol op de boeken van Scott Lynch. The Lies of Locke Lamora was de eerste uit de serie Gentleman Bastard boeken, en deze werd gevolgd door meerdere spannende boeken. Nu ben ik dus aan het wachten op het volgende en hoop ik laatste deel, namelijk The thorn of Emberlain. Nu was dit boek al in de planning voor 2015, en staat er op Goodreads optimistisch bij de titel midden 2016. Amazon is wat minder optimistisch: 20 september 2018, zucht. Soms word je ook blij gemaakt met een dode mus: The Bastards and the Knives, een prequel op de Gentleman Bastard boeken, wordt niet gepubliceerd. En volgens Scott Lynch zelf was dit ook nooit de bedoeling.

Een andere schrijver dan: Dragon Spawn, van Eileen Wilks, is er ook eentje waar ik reikhalzend naar uit kijk. De boeken over Lily Yu blijven verslavend leuk en interessant. Dan neem ik het maar op de koop toe dat ik volgens Goodreads zeker tot december 2016 moet wachten.

Koninklijke boeken

JulianaEen boek waar ik ook nieuwsgierig naar ben is Juliana: vorstin in een mannenwereld, van Jolande Withuis. Het boek is al verschenen en ik zou dus eigenlijk niet hoeven wachten, maar ik aarzel. Aan de ene kant is het naar mijn idee bijzonder interessant. Bernhard komt het er in dit boek niet zo best af, en ik vond het al een schelm na het lezen van het boek van Annejet van der Zijl, Bernhard, een verborgen geschiedenis. Aan de andere kant zit in de stapel ongelezen boeken ook nog een trilogie over drie Nederlandse koningen. Wat is wijsheid?

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Eén gedachte over “Nieuwe boeken: #50books, vraag 40

  1. Pingback: Boeken om naar uit te kijken: #50books vraag 8 - StukjesStukjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *