Over het verband tussen sociale media

Ik blog dus ik besta. Zoiets? Ik ben niet heel productief vanochtend. Meestal ben ik op zaterdag eerst een paar uur bezig met de Volkskrant, nu heb ik eerst een uur lang met een vriendin gebeld. Vervolgens ben ik op de computer bezig met sociale media.

Instagram live

De afgelopen weken is Elja live gegaan op Facebook en de laatste weken op Instagram. Ze vertelde over alle soorten sociale media. Ik heb elke aflevering gezien en heb veel geleerd en veel op mijn to do lijstje gezet. Een lijst die steeds langer wordt en waar ik echt eens over na moet denken. Want die live sessies heeft Elja opgezet voor ondernemers die met sociale media beroepshalve bezig zijn en hobby lui als ik kunnen er dingen uit oppikken. Doe er je voordeel mee. Daar wringt het een beetje bij me. Want wat kan ik er mee doen? Het is mij namelijk wel duidelijk geworden dat ik niet echt een verband leg tussen de verschillende media die ik gebruik.

sociale media

Mijn eigen kanalen

Ik zit op Twitter en doe daar van alles. Op Instagram ben ik puur voor de lol bezig. Facebook is voor van alles en nog wat, maar daar doe ik meer in groepen dan op mijn eigen profiel. Mijn LinkedIn profiel heb ik in tijden niet bijgewerkt, lees, sinds ik weer een baan heb. Op Flickr heb ik een account dat ik voornamelijk voor mijn blog gebruik. Op Pinterest heb ik een profiel en pin ik voornamelijk haakpatronen. Ik ben juist deze maand heel actief aan het bloggen – want ja, elke dag een blog – maar ik laat weer na het te promoten. Terwijl ik daarvoor weer een heel handig account heb bij Hootsuite, waar je kan plannen wanneer je berichten gepromoot worden in verschillende kanalen. Luiheid? Ik weet het niet. Het ligt natuurlijk ook wel een beetje aan het feit dat ik er niet beroepsmatig mee bezig ben. Het is altijd een hobby geweest, bij mijn vorige baan ben ik er wel mee bezig geweest en ik wilde erin door, maar dat is niet gelukt. Ik blijf dus een beetje steken, ook met dit stuk trouwens, want ik merk dat dit maar een begin is. Want hoe ga ik die kanalen aanpakken en er wat meer één lijn intrekken? Ik mag erover nadenken.

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor sport en voeding reserveer. Dit is aflevering 18, hier kan je aflevering 17 vinden.
Afbeelding van Shahid Abdullah via Pixabay

2 gedachten over “Over het verband tussen sociale media

  1. Is het ook niet de vraag wat je nu eigenlijk met je blog beoogt?
    Zelf vind ik het leuk als een aantal mensen die ik ken mijn blogs kunnen zien maar dat is maar een handjevol individuen. Dat is voor mij ook de reden om niet heel veel te gaan promoten. Hoe is dat bij jou?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *