Regen: #WOT deel 47, 2020

Ik ben een fietser. Dat rijbewijs heb ik jaren geleden met veel moeite gehaald, en ik heb het eigenlijk nooit prettig gevonden te rijden. Ik doe alles dus met fiets en gebruik het OV als mijn bestemming verder weg is. Fietsen is meestal fijn, behalve dan als het regent. Daar kan ik me op kleden, namelijk met regenpak en laarzen als het nodig mocht zijn, maar prettig heb ik het nooit gevonden, dat fietsen in de regen. Het is eigenlijk wel een beetje frustratie, zeker die ritten, waarbij je 12 km lang regen hebt en de laatste kilometer is droog.

Het #WOT woord van deze week is

Regen = 1) Atmosferische neerslag 2) Bui 3) Depressieverschijnsel 4) Hemelwater 5) Meteorologische term 6) Natuurverschijnsel 7) Neerslag 8) Weertype.

Regen

Vanmiddag stond ik zeer tevreden naar buiten te kijken. Er is wel voordeel aan thuis werken. Buiten goot het, en ik zat fijn binnen en had er totaal geen last van. Serieus, ik weet het, het is goed voor de grond en het grondwaterniveau zakt, dus een goede regenbui is nuttig. Maar echt, er is niets nuttigs aan in een stortbui terecht te komen.
Regent het dan veel? Nou, dat valt eigenlijk wel mee. De dagen waarop het 24 uur regent zijn zeldzaam, en verder valt het ook wel mee. Ik volg op Twitter een fanatieke fietser die elf jaar lang heeft geregistreerd of het op zijn fietstocht naar en van werk regende. Volgens hem moet de smoes – ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent veel te vaak – direct de prullenmand in! Als je naar zijn grafiekjes kijkt, klopt het ook gewoon. Hij rijdt – net als ik – vier dagen per week heen en weer. In zijn natste jaar – 2015-2016 – waren van de 396 ritten er 52 natgeregend. Ik mag dat wel, zo’n cijfernerd.

regen
Afbeelding van Pexels via Pixabay

Schrijf je mee?

Het is echt zo’n kletsonderwerp, die regen, dus bij uitstek geschikt om over te schrijven. Wat vind jij ervan? Ga je lekker gewoon door de regen heen, of pak je de auto om naar de winkel 50 meter verder te gaan? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

2 gedachten over “Regen: #WOT deel 47, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *