Spiegel: #WOT deel 9

Ik vond het een mooie uitdrukking. Ik zat naar een aflevering van NCIS te kijken, waar iemand over sociale media zei dat je nooit de B-zijde te zien kreeg. Degene tegen wie hij het zei was geboren na de lp’s, dus die keek of hij water zag branden, maar het klopt wel. Al die instagramfoto’s van fitgirls, fitboys, beautydames en -heren laten de A-zijde zien, de beste foto. Kim Kardashian, koningin van de selfies heeft wel eens gezegd dat ze honderden foto’s kan nemen voor ze tevreden is.

Spiegel ~ 1) voorwerp dat beelden terugkaatst van objecten die zich ertegenover bevinden 2) (medisch) gehalte van een bepaalde stof in een vloeistof, met name in het bloed

Spiegel

Ik heb een hele mooie spiegel met een bewerkte rand hangen in mijn woonkamer. Er hangt er een in mijn badkamer, dat is er zo een met een kastje erachter en ingebouwd licht. De twee deuren zijn ongelijk van breedte, want daar is over nagedacht. Waren ze even groot geweest dan had je de naad voor je neus gehad. Nu kan je in de spiegel kijken zonder over je neus te wrijven. Ik gebruik hem niet bewust, ’s ochtends sta ik gapend mijn ding te doen in de badkamer en zijn mijn ogen niet eens genoeg open. En ’s avonds, als ik voor het slapen gaan mijn tanden poets, sta ik meer op mijn tanden te letten dan op mijn gezicht.

Social media

spiegelDe spiegel van de gemiddelde fitgirl is het Instagramaccount. De dames en heren bieden tegen elkaar op met hun foto’s met ingetrokken buikjes, elegante poses en stralende lachjes in de spiegel van de sportschool. Ik ben er nog nooit in geslaagd om een fatsoenlijke foto te maken in de sportschool, maar dat ligt misschien ook wel aan het feit dat ik mijn telefoon in mijn kastje laat liggen. Het is niet mijn spiegel. Ik heb één keer zo’n foto gemaakt, maar daar zie je wel aan dat ik het niet gewend ben. De enorme spiegel in de sportschool vind ik eigenlijk alleen nuttig als ik wil zien hoe ik een oefening uitvoer. Maar wat is dat toch dat mensen ertoe brengt zoveel van zichzelf te laten zien? Waarom in de spiegel kijken? Kan je niet beter gewoon om je heen kijken?

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Eén gedachte over “Spiegel: #WOT deel 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *